Κυριακή 5 Μαϊου 2024  10:23:51

ΣΥΡΙΖΑ: Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Όσον αφορά το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το κ. Κατρούγκαλου επέμειναν ότι η εκλογή Προέδρου με 151 ψήφους ευτελίζει τον θεσμό του Προέδρου, καθιστώντας τον άθυρμα της ελάχιστης εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πρόσθεσαν ότι περιμένουν από τη ΝΔ να σεβαστεί τόσο την κατεύθυνση που έδωσε η προηγούμενη βουλή, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό της.

«Η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για εκλογή του Προέδρου με μόνον 151 βουλευτές παραβιάζει τις διαδικαστικές προϋποθέσεις του άρθρου 110 του Συντάγματος, όπως ερμηνεύεται τόσο από το ΣτΕ όσο και από το ΑΕΔ, γιατί κινείται αντίθετα προς την κατεύθυνση που αποφάσισε η προτείνουσα βουλή. Έρχεται σε αντίθεση όμως και με όσα ο ίδιος πριν λίγα χρόνια υποστήριζε, εφόσον η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά ταυτόσημη με την πρόταση της ΝΔ το 2014, η οποία δεν φέρει μόνον την υπογραφή του τότε πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του σημερινού, Κ. Μητσοτάκη»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline