Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  20:25:48

Σε προληπτική καραντίνα οι ηγέτες της ΕΕ – Είχαν συναντηθεί με τον Μακρόν

Ακόμη δεν είναι σαφές πού και από ποιον κόλλησε τον ιό ο Μακρόν ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση για 7 ημέρες. Ανησυχία σε πολλούς ηγέτες της ΕΕ, έχει προκαλέσει η είδηση ότι Εμανουέλ Μακρόν, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο.

Ακόμη δεν είναι σαφές πού και από ποιον κόλλησε τον ιό ο Μακρόν ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση για 7 ημέρες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19», ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο του. «Η διάγνωση αυτή έγινε έπειτα από τεστ RTPCR που πραγματοποιήθηκαν μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων».
Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, που ήρθε σε επαφή με τον αρχηγό του κράτους, τίθεται σε απομόνωση, «αν και δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του, όπως επίσης ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Ρισάρ Φεράν.

Εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε πως ο Μακρόν και η ομάδα του προσπαθούν να προσδιορίσουν πού μπορεί να κόλλησε τον ιό, ενώ διευκρίνισε πως όλα τα ταξίδια του έχουν ακυρωθεί, περιλαμβανομένης και μιας προγραμματισμένης επίσκεψης στον Λίβανο στις 22 Δεκεμβρίου.
Όλα τα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης θεωρούνται ύποπτα κρούσματα και σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις όπου εξετάζεται τι είδους έκτακτα μέτρα θα ληφθούν, σε περίπτωση που διαγνωστούν με κορωναϊό πολλά κυβερνητικά στελέχη.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα», διευκρίνισε το γραφείο της. Είχε βρεθεί αρνητική στην COVID-19 προχθές, Τρίτη, προτού επισκεφθεί μια παιδιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου Σεν Λουί στο Παρίσι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline