Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  22:00:14

Σε προληπτική καραντίνα οι ηγέτες Σάντσεθ και Μισέλ

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε πλήθος επαφών τις προηγούμενες μέρες με ξένους ηγέτες και ήδη έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.


Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πρόκειται να παραμείνει σε καραντίνα έως τις 24 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, σήμερα Πέμπτη.
Ο Σάντσεθ και ο Μακρόν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι. O Σάντσεθ, του οποίου η σύζυγος είχε βρεθεί θετική στον κορωναϊό τον Μάρτιο, θα πραγματοποιήσει τεστ για COVID-19.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε επίσης σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί και αυτός με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Μισέλ «ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Και ο Τζόνσον
Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, ύποπτο κρούσμα θεωρείται και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος είχε νοσήσει από κορωναϊό και μάλιστα πέρασε τον Απρίλιο τρεις ημέρες στην εντατική.
Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί στη συνάντηση για το Brexit, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός πάντως έστειλε τις καλύτερες ευχές του στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19.

«Λυπάμαι που ακούω πως ο φίλος μου @EmmanuelMacron βρέθηκε θετικός στο τεστ για κορονοϊό. Σας ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανήρτησε επίσης το ίδιο μήνυμα στα γαλλικά.

Πλήθος επαφών
Ο Μακρόν συμμετείχε σε μια σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμά του την περασμένη εβδομάδα περιελάμβανε επίσης ένα ιδιωτικό δείπνο με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, στη διάρκεια του οποίου του απένειμε τον Μεγάλο Σταυρό της Λεγεώνας της Τιμής. Είχε επίσης γεύμα αυτή την εβδομάδα με τους Ευρωπαίους ηγέτες Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς και με τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Θεάθηκε επίσης να κάνει χειραψία με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline