Κυριακή 28 Απριλίου 2024  07:34:18

Οι αιχμές Τεμπονέρα και η αναδίπλωση μέσω Αυγέρη

Πεδίο προβληματισμού για τον κ. Τεμπονέρα αποτέλεσε η επιλογή Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία, την οποία χαρακτήρισε ως παράδοξη την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει πρόταση νόμου, η οποία ουσιαστικά ακυρώνεται από την ψήφο των βουλευτών.

Αξίζει να αναφερθεί βέβαια ότι πάνω σε αυτό μίλησε και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη στο Mega, λέγοντας ότι «κανείς δεν θα διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια», πραγματοποιώντας στροφή 180 μοιρών σχετικά με τα όσα είπε ο πρόεδρος στη χθεσινή του συνέντευξη. Η ίδια ανέφερε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά ότι υπάρχει ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα έχει εκφράσει ήδη την κομματική του πειθαρχία στο ζήτημα αφού από τον Ιούνιο του 2022 έχει αταθέσει πρόταση νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα, τον έντονο προβληματισμό του αλλά και άλλων στελεχών του κόμματος μετέφερε ο ίδιος σχετικά με τους χειρισμούς του θέματος και της δημοσιοποίησης του δανεισμού Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για προβολή λάθος εικόνας αναφορικά με τα οικονομικά του κόμματος.

Τέλος αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της πρότασης περί υπουργοποίησης Κασσελάκη φέρεται να σημείωσε πως «έστειλε λάθος μήνυμα. Σε συνθήκες ρευστοποίησης του πολιτικού περιβάλλοντος και πολιτικής σύγχυσης ενισχύεται το επιχείρημα ότι «όλοι ίδιοι είναι»».
Στα ζητήματα του επικείμενου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας επανέλαβε την άποψη του να μην πραγματοποιηθεί ένα «Συνέδριο-φιέστα» της ηγεσίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline