Σάββατο 27 Απριλίου 2024  23:54:06

Σκέρτσος: «Οι υπουργοί έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοθετικών πρωτοβουλιών»

Ο Άκης Σκέτσος, ο οποίος είναι ένας εκ των στελεχών, που έχουν επιφορτιστεί με την «επιμόρφωση» των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια πάγια θεσμική διαδικασία ενημέρωσης, παράλληλα υπενθύμισε στους υπουργούς ότι έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοθετικών πρωτοβουλιών.

«Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής, δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο και σεβόμαστε την άποψη εκείνων που διαφωνούν, αλλά λέμε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που έχουν κάνει 36 χώρες του κόσμου, 20 στην Ευρώπη ως προς τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και 22 χώρες στην Ευρώπη και 39 στον κόσμο ως προς την τεκνοθεσία» είπε ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και πρόσθεσε «μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, δεν ερχόμαστε με όρους σύγκρουσης».

«Είμαστε κυβέρνηση που δουλεύουμε για όλους του πολίτες. Θα υπάρξει ψήφος κατά συνείδηση για τους βουλευτές αλλά σε ό,τι αφορά τους υπουργούς που συμμετέχουν, έχουν αυξημένη ευθύνη στήριξης των νομοθετικών πρωτοβουλιών. Αλλά βεβαίως οι υπουργοί είναι και βουλευτές», συμπλήρωσε.

Ο Άκης Σκέρτσος απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο αποπομπής του Μάκη Βορίδη από το κυβερνητικό σχήμα σε περίπτωση που καταψηφίσεΙ το νομοσχέδιο, λέγοντας πως «δεν τίθενται τέτοια ζητήματα σε αυτή τη φάση. Αυτό που προέχει είναι η ενημέρωση».

«'Ήταν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης»

«Στην Ελλάδα από το 1946 ένας άντρας μόνος του όπως και μία γυναίκα μπορεί να υιοθετήσει ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που έχουν παιδιά και δεν μπορεί να αναγνωριστεί εντός της σχέσης», είπε ο κ. Σκέρτσος.
«Επεκτείνουμε ένα αστικό δικαίωμα ως προς τον πολιτικό γάμο που πρόκειται για μία σύμβαση και δεν επιτρέπεται να υπάρχουν διακρίσεις. Θέλουμε να λύσουμε τη διάκριση, το στίγμα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για την αντίδραση από την πλευρά του κ. Σαμαρά, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε ποτέ ότι βρίσκεται στο πρόγραμμά μας και όλοι οφείλουμε να ξέρουμε σε ποια πλατφόρμα εκλέχθηκε η ΝΔ».
Ο Άκης Σκέρτσος έκανε άνοιγμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γνωρίζουν κομματικούς φραγμούς και θα ήταν καλοδεχούμενη η στήριξη τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline