Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  19:03:51

Ο Δήμος Βερύκιος πολυβολεί και αποκαλύπτει: Η Νovartis και οι -πιθανές- ευθύνες υπουργών, οι οποίες έχουν.... παραγραφεί! Κύριο

Πρόκειται για ένα απίστευτο ποσό, αφού με βάση τον πληθυσμό της χώρας η φαρμακευτική δαπάνη έπρεπε να κυμαίνεται σε ένα με ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Σκεφτείτε ότι αγγίξαμε τη φαρμακευτική δαπάνη της γείτονος Τουρκίας που αφορά πληθυσμό 75 εκατομμυρίων ανθρώπων!Τα 5 δισεκατομμύρια ασύστολων κερδών κατ' έτος τα trust του φαρμάκου τα εξασφάλιζαν μέσω των «έξυπνων» κονδυλίων τους που άγγιζαν το 15% του συνολικού τζίρου τους!

Συγκαλύψεις, καθυστερήσεις, δόλιες διαδικασίες που είχαν το τίμημά τους στα κρατικά κονδύλια και στην διερεύνηση του όλου σκανδάλου. Σε τρία συναρμόδια υπουργεία Υγείας, Εργασίας, Ανάπτυξης για τις πολιτικές τιμές και προμήθειες των φαρμάκων από νοσοκομεία και ταμεία, με παράλληλο- το κρυφό, δυσώδες- κύκλωμα συναφές με ανώτερα στελέχη και 4500 γιατρούς σε πληρωμένες εξυπηρετήσεις

«.Οι όποιες πολιτικές ευθύνες εντοπισθούν στο σκάνδαλο με τον φαρμακευτικό κολοσσό της Novartis έχουν ήδη παραγραφεί με τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών!, τονίζει και αποκαλύπτει στο ΕΘΝΟΣ ο ερευνητής δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, Μόνο εάν ανοίξουν λογαριασμοί στο εξωτερικό και εντοπιστούν μίζες που έχουν λάβει μέσω του δαιδαλώδους συστήματος των offshore εταιρειών της Novartis θα καθίσουν στο σκαμνί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που δεν παραγράφεται. Τη βασική αυτή λεπτομέρεια γνωρίζει από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, γι' αυτό και έχει εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στην έρευνα που διεξάγει το FBI σε όλο τον κόσμο.

Μόνο που η έρευνα του FBI θα αργήσει να ολοκληρωθεί, ίσως χρειαστούν μέχρι και δώδεκα μήνες. Και το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο διαρκεί η έρευνα, οι αμερικανικές Αρχές για λόγους ασφαλείας και τήρησης του απορρήτου δεν αφήνουν να διαρρεύσει κανένα -μα κανένα- στοιχείο σε άλλη χώρα και ας είναι εμπλεκόμενη. Ως εκ τούτου, ό,τι έχετε ακούσει μέχρι τώρα για εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis είναι «ράδιο αρβύλα»...
Οχι, όχι δεν προσπαθώ να υποβαθμίσω το σκάνδαλο Novartis. Απεναντίας, πρόκειται για ένα σκάνδαλο με πολλές και εξαιρετικά σημαντικές παραμέτρους. Η ιστορία της χώρας μας είναι γεμάτη από σκάνδαλα και ένα παραπάνω δεν θα μας προσέθετε μεγαλύτερη έκπληξη αν δεν επρόκειτο να το πληρώσουμε όλοι εμείς υπό τη μορφή δημοσίου χρέους.

Εκτόξευση δαπανών στα 6 δισ. ευρώ

Μιλάω για το σύστημα της Novartis και ενός ακόμη πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια τον χρόνο! Πρόκειται για ένα απίστευτο ποσό, αφού με βάση τον πληθυσμό της χώρας η φαρμακευτική δαπάνη έπρεπε να κυμαίνεται σε ένα με ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως. Σκεφτείτε ότι αγγίξαμε τη φαρμακευτική δαπάνη της γείτονος Τουρκίας που αφορά πληθυσμό 75 εκατομμυρίων ανθρώπων!

Τα 5 δισεκατομμύρια ασύστολων κερδών κατ' έτος τα trust του φαρμάκου τα εξασφάλιζαν μέσω των «έξυπνων» κονδυλίων τους που άγγιζαν το 15% του συνολικού τζίρου τους! Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, διοικήσεις νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, χιλιάδες γιατροί, καθηγητές πανεπιστημίου, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και πολιτικοί έπαιρναν κάθε χρόνο μέρος στο μεγάλο «πάρτι» διαφθοράς, που απαραίτητη προϋπόθεση για να μπεις σε αυτό ήταν να έχεις λαδωθεί από την κορυφή ως τα νύχια.

Το μυστικό ήταν οι υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων που άγγιζαν και το 1.000%, ενώ οι «στρατευμένοι» γιατροί σ' ένα ιδιότυπο payroll με τα ταξιδάκια τους σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού σε κατασκευασμένα συνέδρια καταναλωτικής φαρμακευτικής φρενίτιδας συνταγογραφούσαν ό,τι έγραφε «Novartis» και συγκεκριμένους άλλους φαρμακευτικούς κολοσσούς για να «θεραπεύσουν» τους ανυποψίαστους ασθενείς τους. Οι πολιτικοί φαίνεται πως την έχουν γλιτώσει, μια και ο νόμος της ευθύνης υπουργών τούς έχει προσφέρει την απαραίτητη παραγραφή. Αρα αυτό που μένει είναι η Δικαιοσύνη να βρει «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» μέσα από το άνοιγμα λογαριασμών, γιατί ακόμα και αν έχει παραγραφεί το βασικό αδίκημα, π.χ. δωροδοκίες από μίζες κ.λπ., το ξέπλυμα δεν παραγράφεται. Γι' αυτό, από τη μια ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης έδωσε εντολή στο ΚΕΦΟΜΕΠ να ανοίξει όλους τους λογαριασμούς των υψηλόβαθμων στελεχών της Novartis, των διοικήσεων του ΕΟΦ, όσων είχαν ανάμειξη στην τιμολόγηση των φαρμάκων αλλά και κάποιων μεγαλογιατρών. Από την άλλη πλευρά, οι εισαγγελείς της διαφθοράς με εντολή της Ε. Ράικου προσπαθούν να ανιχνεύσουν πιθανές δωροδοκίες αξιοποιώντας καταθέσεις σημαντικών μαρτύρων.

Ομως τα «κλειδιά» της υπόθεσης φαίνεται πως κατέχει το FBI! Με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, διερευνά παγκοσμίως την κίνηση του μαύρου χρήματος της Novartis στον λαβύρινθο off¬shore εταιρειών που δημιούργησαν κρατικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκδότες, για να μην μπορεί να τους βρει κανείς. Είναι προφανές ότι οι εγχώριοι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες των αμερικανικών υπηρεσιών. Θυμίζουμε τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, Καρατζαφέρη, Λαυρεντιάδη. Μόνο όταν ήρθαν στοιχεία από το εξωτερικό έπεσαν τα τσιμέντα.
«Κακά» λόγια

Στην υπόθεση της Novartis οι πληροφορίες που έχει συλλέξει η κυβέρνηση αναφέρουν ότι το FBI έχει συγκεντρώσει οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο ακούγονται «κακά» λόγια και προβάλλονται «ακατάλληλες» σκηνές, σε σημείο μάλιστα που κάποιοι να το χαρακτηρίζουν σκληρό πορνό. Αλλωστε και πώς να μην είναι σκληρό πορνό η ληστεία του δημοσίου χρήματος που συντελέστηκε με πρωταγωνιστές «αγνούς» πολιτικούς, «λαδωμένους» κρατικούς αξιωματούχους, «ανιδιοτελείς» γιατρούς... Οπως, αλλωστε, μου έλεγε γνώστης της υπόθεσης: «Οπως η αχλάδα έχει πίσω την ουρά, έτσι και το FBI. Θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγους μήνες. Ως τότε ας κάνουμε χρήση των αριθμών για να δούμε πώς δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος. Αυτό προς το παρόν. Ραντεβού στα δικαστήρια».
Η έρευνα του FBI στη Novartis έχει θορυβήσει πολλούς. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα επισκέφθηκε προχθές τις εγκαταστάσεις γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας που έχει επενδύσει στην Ελλάδα!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Ο υπ. Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής επισκέφθηκε τον Αμερικανό πρέσβη μήπως πληροφορηθεί αν το FBI έχει τσιμπήσει Ελληνες πολιτικούς, αλλά του είπαν να περιμένει νέα στα τέλη του έτους
• Και ενώ -ακόμη τουλάχιστον- δεν υπάρχει κανένα χειροπιαστό στοιχείο εμπλοκής πολιτικού προσώπου σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κάποιοι ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα της πολιτικής σκοπιμότητας για να σπιλώσουν συγκεκριμένους πολιτικούς.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline