Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  09:57:39

Στον αέρα η διαπραγμάτευση. Δεν επιστρέφουν οι Θεσμοί στην Αθήνα πριν την 7η Απριλίου. Διπλή Μεγάλη Εβδομάδα για την Ελλάδα. Κύριο

Χάνεται άλλο ένα Eurogroup. Ψεύτικες αποδείχθηκαν οι διαρκείς υποσχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου-Σταθάκη ότι «τελειώνουμε πολύ σύντομα, μένουνε ελάχιστα για την τελική συμφωνία».

Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από τις ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών ότι βρισκόμαστε στην τελική φάση της συμφωνίας για τη δεύτερη διαπραγμάτευση που θα επιτρέψει να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια-ενισχύσεις στην οικονομία της Ελλάδος. Με τελικό όριο τον περασμένο Οκτώβριο, μετά τον Νοέμβριο, μετά στις 6 Δεκεμβρίου και κατόπιν με συχνότητα κάθε εβδομάδας ότι «σχεδόν έχουμε τελειώσει τη Συμφωνία.»Με τελευταία διαβεβαίωση για τις 7 Απριλίου, που αποδείχθηκε ψευδής και παραπλανητική επίσης.

Τη συνέχιση των συνομιλιών, σε σχέση με το ελληνικό πρόγραμμα, από τις έδρες των θεσμών επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ, δεν είναι πλέον πιθανή η επιστροφή θεσμών πριν το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

«Χτίζοντας στην πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις συνομιλίες, οι θεσμοί συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις από τις έδρες τους προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να σημειωθεί όσο μεγαλύτερη πρόοδος γίνεται ενόψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι πλέον πιθανή η επιστροφή των θεσμών πριν από αυτό. Η ίδια πηγή ανέφερε πως παρότι οι εν λόγω καθυστερήσεις είναι σημαντικές, κυρίως για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στο τραπέζι υπάρχουν κάποια «παράλογα» αιτήματα που δεν επιτρέπουν το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης. Βαδίζουμε προς το μήνα Μάιο, ένα χρονικό όριο το οποίο χαρακτηριζόταν ως καταστροφικό για την Ελλάδα από τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline