Σάββατο 27 Απριλίου 2024  07:46:53

Οι φωτιές και τα γερασμένα οχήματα

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτρης Σταθόπουλος έχει δηλώσει στα «ΝΕΑ» ότι «το 50% των οχημάτων είναι ηλικίας πάνω από 15 χρόνων και ένα 15% είναι 35-40 ετών.

Παράλληλα έχουμε πυροσβεστικά αυτοκίνητα σε πλήρη ακινησία από βλάβες και έλλειψη ανταλλακτικών και ελαστικών. Επειδή υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης, τα συνεργεία δεν κάνουν πιστώσεις». Τραγική λεπτομέρεια; Σύμφωνα με τον Σταθόπουλο το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα γερασμένα οχήματα εντοπίζεται στην Αττική. Δεν είναι λίγοι οι πυροσβέστες που λένε ότι έχουν αναγκαστεί να πληρώσουν οι ίδιοι προκειμένου να αγοράσουν μια καινούργια μάσκα, ενώ ενδεικτικό των ελλείψεων σε αυτού του είδους την υλικοτεχνική υποδομή είναι πως ο Ελληνικός Στρατός έκανε «δωρεά» στην Πυροσβεστική 1.500 στολές και ζευγάρια αρβύλες ώστε να καλύψει η τελευταία τις άμεσες ανάγκες της.

Πού είναι το κράτος;
Αλλη μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως δεν έχει καν περάσει εβδομάδα από τότε που η Ενωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος σε «επιστολή αγωνίας» ενημέρωνε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τα προβλήματα. Και του ζητούσε μέσω αυτής να συγκροτήσει μια κοινή ομάδα εργασίας μόλις λήξει η φετινή αντιπυρική περίοδος, με στόχο την έγκαιρη προετοιμασία δέσμης μέτρων και δράσεων για το 2019. Για να το πούμε με άλλα λόγια, όταν ο Νίκος Τόσκας άφηνε υπόνοιες για εμπρησμό προχθές, προκειμένου να αποποιηθεί έτσι τυχόν ευθύνες του κράτους, ήταν ενήμερος για όλες τις ελλείψεις.

Οι κρίσεις στους πυροσβέστες
Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν στελέχη της αντιπολίτευσης με υπουργική εμπειρία, τα οποία αναφέρουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις πως στις πρόσφατες κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα έγινε μια πραγματική βουτιά στην επετηρίδα κι ένα στέλεχος του Σώματος από την Αλεξανδρούπολη βρέθηκε υπεύθυνο για τον Νομό Αττικής. Σπεύδουν, βέβαια, να τονίσουν ότι δεν αμφισβητούν σε καμία των περιπτώσεων την επαγγελματική επάρκεια του εν λόγω πυροσβέστη. Αναρωτιούνται απλά «πόσο αποτελεσματικός μπορεί να αποδειχθεί κάποιος σε μια περιοχή που ακόμη δεν γνωρίζει καλά;».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline