Σάββατο 27 Απριλίου 2024  17:24:22

Νέα πρόστιμα για αισχροκέρδεια: Πάνω από 600.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες με σχολικά είδη

Νέα πρόστιμα σε τρεις εταιρείες εμπορίας σχολικών ειδών, με συνολικό πρόστιμο 619.512 ευρώ, επέδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, έπειτα από έλεγχο που έκανε η Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), η οποία διαπίστωσε αθέμιτη κερδοφορία.

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι οι ακόλουθες:
• «ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε- Ανώνυμος Εμπορική Τεχνική & Τουριστική Εταιρεία», 253.650 ευρώ
• «NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ, ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», 290.950 ευρώ
• «GRAFFITI A.E.», 74.912 ευρώ

Σε δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας ανέφερε σχετικά: «Η κυβέρνησή μας και το υπουργείο Ανάπτυξης έχουν απόλυτα ξεκάθαρη θέση απέναντι στην αντιμετώπιση της ακρίβειας και των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας: ουδείς είναι υπεράνω του νόμου. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με ιδιαίτερη ένταση ιδίως όσον αφορά σε καταναλωτικά προϊόντα με ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα, όπως είναι τα σχολικά είδη. Στόχος δικός μας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας είναι να μετριάσουμε τις συνέπειες του εισαγόμενου πληθωρισμού και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα φαινόμενα της αισχροκέρδειας. Η προσπάθειά μας είναι αδιάλειπτη».

Εισπράχθηκαν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις δυο πολυεθνικές

Έχουν εισπραχθεί τα πρόστιμα των 2 εκατ ευρώ που επιβλήθηκαν στις δυο πολυεθνικές όπως σημείωσε ο υπουργός μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που επιβάλει πρόστιμα για αισχροκέρδεια και σημείωσε ότι έχουν διεξαχθεί το τελευταίο διάστημα 19557 έλεγχοι, έχουν επιβληθεί 1521 πρόστιμα, κι έχει βεβαιωθεί ή εισπραχθεί το 70% των προστίμων που επιβλήθηκαν, τα οποία, συνολικά, ανέρχονται σε σχεδόν 5 εκατ ευρώ.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς στην αγορά σε χιλιάδες κωδικούς και επανέλαβε ότι η ακρίβεια δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline