Τετάρτη 1 Μαϊου 2024  16:49:47

Πετρέλαιο νέα πτώση: Κάτω από τα 70 δολάρια το αμερικανικό αργό

Πτώση που ξεπερνά το 3% καταγράφουν οι τιμές του αμερικανικού αργού, καθώς οι έμποροι ανησυχούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

Η τιμή του West Texas Intermediate συμβόλαιο για τον Ιανουάριο υποχώρησε κατά 2,41 δολάρια ή 3,38% και διαπραγματεύεται στα 68,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο Brent
για τον Φεβρουάριο έχασε 2,33 δολάρια ή 3,06%, για να διαπραγματευτεί στα 73,70 δολάρια το βαρέλι.

Wall Street: Επιφυλακτική για τον πληθωρισμό

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% τον Νοέμβριο, αφού παρέμεινε αμετάβλητος τον Οκτώβριο. Οι έμποροι ανησυχούν ότι η Fed δεν έχει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο και θα πρέπει να κρατήσει το πόδι στο γκάζι όσον αφορά τα επιτόκια, σημειώνει ο αναλυτής της Price Futures Group, Φίλιπ Φλυν.
Και τα δύο συμβόλαια κατέγραψαν οριακά κέρδη τη Δευτέρα, με το Brent να σημειώνει άνοδο κατά 19 σεντς στα 76,03 δολάρια το βαρέλι και το WTI κατά 9 σεντς στα 71,32 δολάρια.

Η απόφαση του ΟΠΕΚ+

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και οι σύμμαχοί του, που από κοινού αποκαλούνται ΟΠΕΚ+, έχουν δεσμευτεί να μειώσουν την παραγωγή κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τη μείωση της συνολικής προσφοράς, καθώς η αύξηση της παραγωγής στις χώρες εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να οδηγήσει σε πλεονάζουσα προσφορά το επόμενο έτος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline