Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  20:56:41

Ο Μπάιντεν δημοσιοποίησε τις φορολογικές δηλώσεις του, σε αντίθεση με τον Ντ. Τράμπ

Λίγες ώρες πριν από το πρώτο ντιμπέιτ με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν δημοσιοποίησε τις φορολογικές δηλώσεις του για το 2019.

Μάλιστα, το επιτελείο του Μπάιντεν κάλεσε τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, ο οποίος δέχεται σφοδρή κριτική επειδή δεν αποκαλύπτει τα δικά του φορολογικά δεδομένα, να κάνει το ίδιο.

Να σημειωθεί ότι ο Μπάιντεν έδωσε στη δημοσιότητα τα φορολογικά στοιχεία του, αφού η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πλήρωσε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος το 2016 και το 2017 και τίποτα στα 10 από τα 15 προηγούμενα χρόνια. Ο Τραμπ ανέκαθεν προσπαθούσε να κρατήσει μυστικά τα προσωπικά του οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τα φορολογικά δεδομένα του Μπάιντεν, ο ίδιος και η σύζυγός του Τζιλ πλήρωσαν περισσότερα από 346.000 δολάρια σε ομοσπονδιακούς και άλλους φόρους το 2019, έχοντας δηλώσει εισόδημα περίπου 985.000 δολαρίων. Στη συνέχεια ζήτησαν επιστροφή περίπου 47.000 δολαρίων λόγω υπερβολικής φορολόγησης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και οι φορολογικές δηλώσεις της Κάμαλα Χάρις, της υποψήφιας αντιπροέδρου των Δημοκρατικών.
«Πρόκειται για ιστορικό επίπεδο διαφάνειας που αποσκοπεί να ανακτήσουν οι Αμερικανοί την εμπιστοσύνη τους για άλλη μια φορά στο ότι οι ηγέτες τους θα φροντίζουν για τον λαό και όχι για τα δικά τους κέρδη», είπε στους δημοσιογράφους η υποδιευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Κέιτ Μπέντινγκφιλντ.

«Κύριε πρόεδρε, δώστε τις δικές σας φορολογικές δηλώσεις ή βουλώστε το» συμπλήρωσε.
Καθώς ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει και ο χρόνος τελειώνει για να αλλάξουν άποψη ή να επηρεαστούν οι αναποφάσιστοι, το διακύβευμα είναι τεράστιο σ' αυτό το πρώτο ντιμπέιτ, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μπάιντεν και Τραμπ Θα μοιραστούν την ίδια σκηνή στο Κλίβελντ, τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το εν λόγω ντιμπέιτ Θα είναι το πρώτο από τα τρία που θα πραγματοποιηθούν και θα διαρκέσει 90 λεπτ. Οι δύο άνδρες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για μια σειρά θεμάτων, από την πανδημία του κορωνοϊού μέχρι τον διορισμό της συντηρητικής δικαστού Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο και τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για φυλετική δικαιοσύνη.
Ο Μπάιντεν, που πρόκειται να μοιραστεί τη σκηνή με τον Τραμπ τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Πανεπιστήμιο Κέις Γουέστερν Ριζέρβ του Κλίβελαντ, έκανε αυτήν την κίνηση δύο ημέρες αφότου η εφημερίδα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline