Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  01:29:29

Γαλλία: Εκστρατεία εμβολιασμού για το ευρύ κοινό την άνοιξη

Η Γαλλία σκοπεύει να πραγματοποιήσει μια εκστρατεία εμβολιασμού για το ευρύ κοινό «μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου» κατά της COVID-19, έπειτα από ένα πρώτο κύμα που θα εστιάσει στους πιο ευάλωτους, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο.

Ο Μακρόν δήλωσε ότι προβλέπει για τις αρχές του 2021 «μια πρώτη ιδιαίτερα στοχευμένη εκστρατεία εμβολιασμού, με εμβόλια πρώτης γενιάς», με βάση τις δόσεις που θα διαθέτει η Γαλλία, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα «μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου», το οποίο «θα είναι μεγαλύτερο και εστιασμένο σε ένα ευρύτερο κοινό, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εμβολιασμού του μεγαλύτερου αριθμού» πολιτών, εξήγησε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βέλγο πρωθυπουργό.

Η πρώτη φάση του εμβολιασμού θα γίνει «μόλις καταστεί δυνατό» μετά την πιστοποίηση των ευρωπαϊκών υγειονομικών αρχών, από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Ιανουαρίου.
Το κορυφαίο συμβουλευτικό σώμα για την υγεία στη Γαλλία ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, ότι συνέστησε οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 να γίνουν πρώτα στους ενοίκους και στο προσωπικό των οίκων ευγηρίας, όταν οι πρώτες δόσεις φθάσουν στη χώρα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline