Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  14:40:05

Ο Τραμπ αρνείται να πάει στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν αποδέχεται την ήττα του καθώς εξακολουθεί να κάνει λόγο για αδικία στις εκλογές - Μετά τα επεισόδια πρωτοφανούς βίας στο Καπιτώλιο, φάνηκε υποστηρικτικός προς τους διαδηλωτές - Οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τη διαδικασία παραπομπής του Τραμπ.

Επίσημα ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί θεωρούσαν δεδομένο, ότι δηλαδή δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του νικητή των αμερικανικών εκλογών, Τζο Μπάιντεν.

Συγκεκριμένα, ο Ρεπουμπλικανός, ύστερα από πλήθος εμπρηστικών δηλώσεων και εμμονικών θέσεων για νοθεία στις εκλογές, προέβη σε ακόμη μία ανάρτηση στο Twitter στην οποία ξεκαθάρισε το εξής: «Σε όλους όσοι με ρωτούν, απαντώ ότι δεν θα μεταβώ στην ορκωμοσία, στις 20 Ιανουαρίου».

Λίγες ώρες αφότου η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε την ενεργοποίηση της 25ης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την καθαίρεση του Ρεπουμπλικανού και ενώ οι Δημοκρατικοί εκκινούν τις διαδικασίες παραπομπής του, ο Τραμπ φάνηκε υποστηρικτικός απέναντι στους διαδηλωτές που βανδάλισαν το Καπιτώλιο και προσέβαλαν τη Δημοκρατία.

«Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί πατριώτες που ψήφισαν εμένα, για την Αμερική πρώτα, και για να γίνει η χώρα μας ξανά σπουδαία, θα έχουν μια ισχυρή φωνή στο μέλλον. Δεν θα υποτιμηθούν ούτε θα αντιμετωπιστούν άδικα σε οποιαδήποτε περίπτωση», έγραψε σε ένα από τα tweet του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline