Τετάρτη 24 Απριλίου 2024  06:28:21

Τροχοπέδη οι αρνητές στο Ισραήλ

Το πρόβλημα δεν φαίνεται να λύνεται εντελώς ακόμη και αν η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας άνω των 60 ετών έχει εμβολιασθεί έως το Πάσχα.

Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί του Ισραήλ διαπιστώνουν τις τελευταίες 10 ημέρες μια εμβολιαστική «κόπωση» που έχει ρίζα στο ότι «σκληρά «γκρουπ αντιεμβολιαστών, όπως οι υπερορθόδοξοι και οι Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής, δεν εμπιστεύονται το κράτος και δεν κάνουν το "εμβόλιό του"». Μόνο το 6,9% του πληθυσμού άνω των 60 δεν έχει κάνει το εμβόλιο αλλά μεταξύ των υπερορθοδόξων αυτό το ποσοστό είναι 30% και στην αραβική κοινότητα της χώρας 36%.

«Μπορεί ένα συμπαγές 10% των μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας, αν και εφόσον δεν εμβολιασθούν και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας (σ.σ. συνήθως αυτά πάνε μαζί), να δημιουργήσουν ακόμη και μέσα στην άνοιξη πρόβλημα στο σύστημα υγείας», είπε στην «Κ» μέλος της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline