Δευτέρα 20 Μαϊου 2024  18:48:56

Καιρός από Δευτέρα οπωσδήποτε: Μετά τις βροχές και τη σκόνη έρχεται ο πρώτος «καύσωνας» με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι γνωστές υπερβολές. Κύριο

Πότε θα ρίξει λασποβροχή στην Αττική - Καταιγίδες σε 5 περιοχές.

Την επόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος θα πάρει την ανηφόρα με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμα και τους 35 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Οι χάρτες με τις λασποβροχές σήμερα Παρασκευή - Βουτιά του υδραργύρου έως και 10 βαθμούς - Συστάσεις για την αφρικανική σκόνη - Έρχεται ξανά καλοκαίρι από την άλλη εβδομάδα.

Δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει ο καιρός και σήμερα αύριο Παρασκευή 9/5 με κρύο στα βόρεια της χώρας και λασποβροχές στα νότια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά στη βόρεια Ελλάδα στους 10-13 βαθμούς, ενώ στη νότια Ελλάδα ο υδράργυρος θα δείξει 20 βαθμούς.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν και αύριο κυρίως στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, την κεντρική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αφρικανική σκόνη στις νοτιότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει την Παρασκευή θα πέσει 9-10 βαθμούς σε σχέση με σήμερα και οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και κατά τόπους θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.
Το Σάββατο θα παραμείνει μια μικρή αστάθεια, ενώ την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν αισθητά.

2.Το αλλοπρόσαλλο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες. Την πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες και την αφρικανική σκόνη που θα κυριαρχήσουν στη χώρα μας την Παρασκευή, θα τα διαδεχτεί κύμα καύσωνα.
Ο Γιάννης Καλλιάνος στην πρόβλεψη του έκανε λόγο για θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 35 βαθμούς κελσίου. Πριν από αυτό όμως βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη θα δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο σκηνικό για περίπου 48 ώρες.

Η αφρικανική σκόνη έχει αρχίσει να σκεπάζει ξανά τη χώρα. Μόνο που αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από λασποβροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Οι πρώτες περιοχές της χώρας που από σήμερα θα δουν βροχές και καταιγίδες σε συνδυασμό πάντα με αφρικανική σκόνη είναι το Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Το χρονικό της αλλαγής του καιρού

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει δύο 24ωρα, με τη θερμοκρασία να πέφτει μέχρι και 9 βαθμούς Κελσίου ανά περιοχές. Από το βράδυ της Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Απορία όλων το αν θα δούμε ξανά εικόνες σαν και αυτές, με την αφρικανική σκόνη να καλύπτει τα πάντα και τα πλάνα που έχει καταγράψει drone θα θυμίζουν σκηνές βγαλμένες από το DUNE.

«Δεν θα είναι όπως την προηγούμενη φορά που είχαμε αυτές τις απόκοσμες εικόνες που βλέπουμε στην Αφρική και στα βόρεια της Λιβύης. Απλά θα είναι πιο έντονη σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη και θα αποχωρήσει Σάββατο βράδυ Κυριακή ξημερώματα», ανέφερε ο Γιάννης Σταματάκης. Οι λασποβροχές θα είναι κατά τόπους έντονες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και χαλαζοπτώσεις.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, η πιο βροχερή ημέρα θα είναι η Παρασκευή. Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας οι καταιγίδες θα είναι έντονες σε Ήπειρο, δυτική και κεντρική Μακεδονία, αλλά και στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Καλλιάνος επεσήμανε πως σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα ο υδράργυρος αναμένεται να πάρει την ανιούσα στα μέσα της επόμενη εβδομάδα. «Ίσως μετά τις 15 Μαΐου έχουμε το πρώτο ισχυρό κύμα ζέστης. Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες γιατί ακόμα δεν έχει κλειδώσει. Στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μπορούμε να δούμε θερμοκρασίας άνω των 35 βαθμών κελσίου. Υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα προγνωστικά μοντέλα, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ισχυρό κύμα ζέστης για την εποχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα