Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024  03:24:17

Αμενανόητοι θα πανηγυρίζουν για 8 ημέρες τη νίκη τους και θα προκαλούν με το Εuropride. Η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί τη φετινή διοργάνωση του Europride από τις 21 ως τις 29 Ιουνίου 2024. Κύριο

Mε το υποκριτικό σύνθημα "Επιμονή – Πρόοδος – Ευημερία" το Thessaloniki EuroPride 2024 υποδέχεται τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Είναι το πρώτο EuroPride στην Ελλάδα και μόλις το δεύτερο που φιλοξενείται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Με πλήθος εκδηλώσεων, συναυλίες, προβολές ταινιών, συνέδρια και παράλληλες εκδηλώσεις που ήδη "τρέχουν" στην πόλη, και φυσικά την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης, την τελευταία μέρα του Thessaloniki EuroPride 2024, θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 21 έως και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.
Δεκάδες χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα και να απαιτήσουν ισότητα.

Στο διάστημα αυτό θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις, συνέδρια και εκθέσεις, ενώ την τελευταία μέρα θα διεξαχθεί η μεγάλη παρέλαση, με το Λευκό Πύργο να φωταγωγείται στα χρώματα του Ουράνιου Τόξου.

2.Ξεκινά το EuroPride στη Θεσσαλονίκη: Ποια η παρουσιάστρια της μεγάλης εκδήλωσης

«Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα» δηλώνει στον "TyposThes" η παρουσιάστρια της μεγάλης εκδήλωσης Raw Bee 

Του Μιχαήλ Λιάπη

Όλα έτοιμα λοιπόν για την σημερινή έναρξη του EuroPride 2024 η αλλιώς των "Ολυμπιακών Αγώνων" των Pride που ξεκινούν σήμερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 21:00 στο θέατρο των Εποχών, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όπως υπογράμμισε στο TyposThes η παρουσιάστρια του EuroPride, η σημερινή έναρξη δίνει και το στίγμα και τον παλμό που θα ακολουθήσει και τις υπόλοιπες μέρες των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε διάφορα μέρη της πόλης της Θεσσαλονίκης, με κορύφωση την μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί στην νύφη του Θερμαϊκού στις 29 του Ιουνίου.

Τι θα δούμε σήμερα

Όπως δήλωσε στο ΤyposThes η παρουσιάστρια του φετινού EuroPride, η επονομαζόμενη και drag Empress, Raw Bee Candles: "Για σήμερα έχουμε ετοιμάσει ένα δίωρο θέαμα για το φιλοθεάμον κοινό, το οποίο θα περιλαμβάνει drag shows, χορευτικά καθώς και τραγούδια, γενικά θα περιλαμβάνει πολύ θέαμα! Γενικότερα ο σκοπός μας είναι να ανοίξουμε την αυλαία των εκδηλώσεων πολύ πολύ δυνατά με "foul glamour" και πολύ όμορφα πράγματα».
«Θα γίνει ένας πολύ πολύ καλός... χαμούλης»

Όπως τόνισε η Raw Bee Candles, σήμερα εκτιμά ότι θα γίνει ένας «Πολύ, πολύ καλός... χαμούλης» ώστε να μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα της εβδομάδας ενώ θα έχουμε καταπληκτικά performance που θα δώσουν τον ρυθμό των εκδηλώσεων».

Χαρά αλλά και άγχος

Παράλληλα η Raw Bee Candles, είπε ότι «είμαστε πολύ χαρούμενα, προετοιμασμένα αλλά και αγχωμένα καθώς – την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές - έχουν μείνει λίγες ώρες για την έναρξη και έχουν απομείνει ακόμα κάποιες τελευταίες πινελιές», ωστόσο η ίδια τόνισε πώς όλα θα πάνε καλά καθώς είναι όλα είναι ενωμένα.
«Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποια ανησυχία για ενδεχόμενο επεισόδιο ρατσιστικού υπόβαθρου που θα προκληθεί από κάποιο άτομο ή άτομα, η Raw Bee Candles υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «Δεν φοβόμαστε κανέναν και τίποτα, έχουμε όλα τα μέσα και τα αντανακλαστικά και ώς οργάνωση αλλά και σαν άτομα». Παράλληλα όπως είπε η ίδια έχουν "μάθει" σε απρεπείς αντιδράσεις από μερίδα κόσμου σε διάφορους χώρους.
Θα υπάρχει σταθμός πρώτων βοηθειών
Τέλος όπως επεσήμανε η Raw Bee Candles, στις εκδηλώσεις θα υπάρχει σταθμός παροχής πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου όλα να κυλήσουν με ασφάλεια.

Το who is
who της Raw Bee Candles

H drag Queen Raw Bee Candles είναι performer και ξεκίνησε το drag show στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2019 όπου και σπούδαζε. Ο δρόμος, όπως είπε στο TyposThes την έβγαλε στην Θεσσαλονίκη μετά την πρώτη καραντίνα όπου και αποφάσισε τελικώς ότι αυτό που θέλει να κάνει στην ζωή της είναι η τέχνη και όχι αυτό που σπούδαζε. Όπως μας είπε τα τελευταία χρόνια "ανθίζει" στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο γνωστές drag Queen όχι μόνο της πόλης μας αλλά και της Ελλάδας. Παράλληλα φέτος έλαβε μέρος και στα καλλιστεία drag Queen τα οποία διεξήχθησαν για τέταρτη χρονιά στην χώρα μας και ανέβηκε στο βάθρο.
Η drag Queen Raw Bee Candles

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline