Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024  07:25:49

Ο σωτήρας της Αθήνας στα πάντα, αδρανής ακόμα, τώρα θέλει να γίνει και πρόεδρος-σωτήρας του ΠΑΣΟΚ. Η ασυνέπεια του και «γιατί είναι χειρότερος από τον Αλ. Τσίπρα». Κύριο

Το χθεσινό άρθρο του Στ. Κασιμάτη, έντονα απαξιωτικό.

Κασιμάτης Στέφανος

Online Έκδοση27/06/2024, 17:25

Χειρότερος και από τον Τσίπρα

Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω για να μη σας σοκάρω, αλλά δεν μου μένει πια αμφιβολία ότι ο Χάρης Δούκας δεν είναι αυτό που λέμε καλό παιδί. Με την έννοια, δηλαδή, ότι δεν είναι για να τον κάνεις παρέα, γιατί βάζει το συμφέρον του πάνω από όλα και, αργά ή γρήγορα, θα σου τη φέρει άσχημα. Οπως τώρα με τον καημένο τον Ανδρουλάκη. Καημένος ο Νίκος Ανδρουλάκης, από πότε; Εντάξει, δεν λέω ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ο κατ' εξοχήν αξιαγάπητος, αλλά δεν γίνεται να μην τον συμπονάς και να μην παίρνεις το μέρος του, όταν βλέπεις τον Δούκα να του συμπεριφέρεται με τέτοιον αισχρό τρόπο. Γιατί αυτό που έκανε χθες δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το χαρακτηρίσεις: ήταν αισχρό.

Την Κυριακή, όπως ξέρετε, πρόκειται να γίνει μια συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας όλοι περιμέναμε ότι ο Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει εκλογές για την ηγεσία του κόμματος μετά το καλοκαίρι. Αυτό διέρρεε από τη Χαριλάου Τρικούπη και ήταν το αναμενόμενο βάσει της λογικής, δεδομένου ότι η κριτική όσων αμφισβητούν την ηγεσία του είναι διαρκής και η αρχική θέση του, για τήρηση του καταστατικού και εκλογές στο τέλος του 2025, δεν ήταν δυνατό να αντέξει στην πίεση. Προκειμένου, λοιπόν, ο Δούκας να στερήσει την πρωτοβουλία από τον Ανδρουλάκη, έσπευσε χθες να δημοσιοποιήσει επιστολή του προς την ηγεσία, με την οποία ζητεί να διεξαχθούν οι εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου. Ο σκοπός της κίνησης είναι να παρουσιάσει τον Ανδρουλάκη συρόμενο από τον Δούκα.

Δεν είναι αυτή η στάση ενός έντιμου ανθρώπου. Αυτή είναι η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που βάζει την τιμή σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο συμφέρον του. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ανδρουλάκης είναι ο ευεργέτης του Χάρη Δούκα. Ποιος θα τον ήξερε, έναν ασήμαντο καθηγητή του Πολυτεχνείου, αν ο Ανδρουλάκης δεν τον έχριζε υποψήφιο για τη δημαρχία στην Αθήνα; Δεν κατάλαβε ότι η επιτυχία του ωφείλετο στην αποτυχία του προκατόχου του στον Δήμο Αθηναίων, πίστεψε ότι ήταν δικό του επίτευγμα. Προσωπικά, δεν μου μένει αμφιβολία ότι αυτός ο άνθρωπος, ως χαρακτήρας, είναι χειρότερος και από τον Τσίπρα. Σημειώστε το όλοι εσείς που τώρα έχετε πέσει πάνω του και τον κολακεύετε. Σημειώστε το και κρατήστε τις αποστάσεις ασφαλείας, για να μη το μετανιώσετε όπως τώρα ο Ανδρουλάκης.

Πέραν του ζητήματος της τιμής, όμως, τίθεται και ένα ζήτημα ευθύνης για τον δήμαρχο Αθηναίων. Αυτός δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα φυτεύει 100 δέντρα τη μέρα και ότι μέσα σε έναν χρόνο θα ρίξει κατά πέντε βαθμούς τη θερμοκρασία της Αθήνας; Τόσους μήνες όμως στο αξίωμα του δημάρχου δεν έχει κάνει τίποτα. Εχει βάλει στην άκρη τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις του και ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Είναι αυτή συμπεριφορά ανθρώπου με αίσθημα ευθύνης; Αυτός θυμίζει παιδάκι που το αμόλησαν στην παιδική χαρά και ξετρελάθηκε.

Και πες ότι, τέλος πάντων, τον βγάζουν οι πασόκοι και κατορθώνει να γίνει πρόεδρος του κινήματος. Τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει ευρισκόμενος εκτός Βουλής, όταν μάλιστα ο Ανδρουλάκης θα είναι μέσα στη Βουλή; Αν έρθουν έτσι τα πράγματα, μην αμφιβάλλετε ότι ο Ανδρουλάκης θα τον χορέψει στο ταψί κανονικά. Και θα του αξίζει ολόκληρο!

Δούκας για ΠαΣοΚ: «Στην ΚΕ θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις»

«Πάμε» απαντά ο Δούκας στο κάλεσμα Χριστοδουλάκη

«Από την εποχή της επιβίωσης, να περάσουμε στην εποχή της υπέρβασης» τόνισε με νόημα ο Χάρης Δούκας μιλώντας για τις εσωκομματικές εξελίξεις που υπάρχουν στο ΠαΣοΚ.
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 παραχώρησε ο Χάρης Δούκας. Ο Δήμαρχος Αθηναίων τοποθετήθηκε για τις εσωκομματικές εξελίξεις που υπάρχουν στο ΠαΣοΚ ενόψει και της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την ερχόμενη Κυριακή.

«Στην Κεντρική Επιτροπή θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου και το σχέδιο μου για τη χώρα», είπε αρχικά ο κ. Δούκας και διευκρίνισε πως «στα Όργανα, εκεί που πρέπει θα ανακοινώσω τις οριστικές αποφάσεις».
Σε ερώτηση για τη στήριξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη, αφού είπε πως «ήταν μαθητής μου και έχουμε μια πολύ καλή σχέση», τόνισε στη συνέχεια πως «θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα κυβερνήσει τη χώρα. Το ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να ενώσει».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις που δέχεται πως πρόδωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη επεσήμανε: «Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία καθενός, με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον στήριξα και εγώ».
Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξης επεσήμανε: «Έχει κάνει σημαντικό έργο ο Νίκος Ανδρουλάκης». Έπειτα έσπευσε να διευκρινίσει: «Εγώ ξεκίνησα με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και συνέχισα με τον κ. Ανδρουλάκη»

«Δε θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας»

«Στον Δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους», δήλωσε ο ίδιος και απεύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους. Ξεκαθάρισε και πάλι πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας».
Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε για το εάν μπορεί να κουβαλήσει δυο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, στο ενδεχόμενο που εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αν μπορεί παράλληλα να εκτελεί τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος Αθηναίων ήταν ξεκάθαρος: «Είναι δυο ρόλοι που δεν είναι αντιπαραθετικοί, αλλά συμπληρωματικοί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline