Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:04:02

Ξέφυγε πολύ από όλους ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα διαδοχής. Σχεδόν δέκα μονάδες από τον δεύτερο. Η νέα δημοσκόπηση για την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Το αναμενόμενο Debate. Κύριο

Φαινόμενο των τελευταίων ημερών φαίνεται να είναι η πτώση στην προτίμηση του δημάρχου Αθηναίων να αποκτήσει και δεύτερη καρέκλα εξουσίας εκείνη του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ , δηλαδή να διατηρήσει την ηγεσία του πρώτου Δήμου της χώρας.

Ανατροπές σε επιμέρους στοιχεία και δεδομένα από τους προηγούμενες εβδομάδες υπέρ και κατά των έξη υποψήφιων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι μονομάχοι στο ΠΑΣΟΚ για την διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος καθώς ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών έχει προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Παραπολιτικά, και στο ερώτημα ποιον/ποια είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, το 31,4% απαντά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, το 22,6% υπέρ Χάρη Δούκα και το 20,8% υπέρ του Παύλου Γερουλάνου.
Ακολουθούν Άννα Διαμαντοπούλου με 15,7%, Μιχάλης Κατρίνης με 2,5%, Νάντια Γιαννακοπούλου με 2,1% και Γιάννης Κανελλάκης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ερώτημα πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος.

Ανάμεσα σε πιθανούς αντιπάλους Ανδρουλάκη – Δούκα , το 45,6% λέει ότι θα ψηφίσει Ανδρουλάκη και το 38,6% τον Χάρη Δούκα.
Αν περάσουν στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης – Διαμαντοπούλου, ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει 47,4% και η Άννα Διαμαντοπούλου 34,2%.

Τέλος στο τρίτο σενάριο όπου δηλαδή προκρίνονται στον δεύτερο γύρο Ανδρουλάκης – Γερουλάνος, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 45,8% και ο Π. Γερουλάνος 36,4%.

Για συνεργασία με τα κόμματα της Αριστεράς

Σε άλλο ερώτημα για το αν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να επιδιώξει συνεργασία με τα κόμματα της Αριστεράς, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τάσσονται κατά 68,9% υπέρ της αυτόνομης πορείας ενώ το 27,6% ζητούν να επιδιωχθεί συνεργασία.

Με βάση τα δεδομένα αυτά και τις εντυπώσεις έως τώρα, καθώς και τις διαφορές προσδοκίες των υποψήφιων, αρκετά στελέχη και οπαδοί εναποθέτουν τις όποιες καλές ελπίδες τους σε ειδικό DEBATE των έξη υποψήφιων, οι οποίοι τη Δευτέρα θα πρέπει να υποβάλλουν τον κατάλογο υποστήριξης της υποψηφιότητας τους, από 5.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline