Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024  05:36:16

Μακρόν αυστηρός προς τον αδίστακτο Νετανιάχου: Δεν υπερασπίζεται κάποιος οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας τη βαρβαρότητα. Κύριο

Ο Εμανουέλ Μακρόν σχολίασε δήλωση του Νετανιάχου ότι ο στρατός του Ισραήλ υπερασπίζεται στη Γάζα και στον Λίβανο «τον ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό».



Στην παροχή βοήθειας συνολικού ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ κατέληξε η διεθνής διάσκεψη για την παροχή βοήθειας στο Λίβανο, που οργάνωσε σήμερα (24/10) στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Εξ αυτών τα 800 εκατομμύρια θα έχουν τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ 200 εκατομμύρια θα δοθούν για την ενίσχυση του Λιβάνου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Νοέλ Μπαρό.

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται η βοήθεια της Γαλλίας, σχεδόν ισόποση είναι και η βοήθεια της Γερμανίας, ενώ της τάξεως των 18 εκατομμυρίων ευρώ είναι η βοήθεια της Βρετανίας.
Ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε υπέρ της ταχείας κατάπαυσης του πυρός στον Λίβανο, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι ο στρατός του Ισραήλ υπερασπίζεται στη Γάζα και στον Λίβανο «τον ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι βέβαιος «πως υπερασπίζεται κάποιος οποιονδήποτε πολιτισμό σπέρνοντας την βαρβαρότητα».

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι το Ιράν χρησιμοποίησε τη Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ σε βάρος των συμφερόντων του Λιβάνου, όπως επίσης και για το γεγονός ότι το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του στον Λίβανο αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον αστικό πληθυσμό.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati και ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στο Παρίσι την Τετάρτη

«Δεκαπέντε χρόνια ανάπτυξης του Λιβάνου διαγράφηκαν»

«Ανταποκριθήκαμε στην έκκληση που απηύθυναν τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώνοντας ουσιαστικές συνεισφορές – 800 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία προστίθενται σημαντικές συνεισφορές σε είδος», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σημειώνοντας ότι θα δοθεί το διπλάσιο του ποσού που ζητείτο, στις αρχές Οκτωβρίου, από τα Ηνωμένα Έθνη για τους εκτοπισμένους.

Η διεθνής κοινότητα «στάθηκε στο ύψος της πρόκλησης», τόνισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ, διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι μεταξύ των μεγαλύτερων χορηγών με ποσό 300 εκατομμυρίων δολαρίων.
«Δεκαπέντε χρόνια ανάπτυξης του Λιβάνου διαγράφηκαν μέσα σε αυτό το δραματικό περιβάλλον» του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline