Ελένη Ζαρούλια: Η Χρυσή Αυγή στα σχολεία

Σας ομιλεί μία εκ των δεκαοχτώ διευθυντών εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία όπως απεφάνθη στην πρότασή του ο εισαγγελέας Ντογιάκος. Δεν είμαι, όμως, στη φυλακή, όπως θα περίμενε κανείς και όπως τυγχάνει να είναι ο αρχηγός του κόμματος Νικόλαος Μιχαλολιάκος και η μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.


Καταθέσαμε μία ερώτηση, όσον αφορά την «πολιτική προπαγάνδα» στα σχολεία και λάβαμε μία εκπρόθεσμη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες των Ελλήνων πολιτών για την παράνομη χρήση του χώρου της εκπαίδευσης προς καλλιέργεια «πολιτικής προπαγάνδας» από κοινοβουλευτικές και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις της Αριστεράς. Καθίσταται σαφές ότι το Υπουργείο όχι μόνο γνωρίζει αλλά επιπλέον ενθαρρύνει την «πολιτική προπαγάνδα» στα σχολεία, δράση η οποία αντίκειται τόσο στους συνταγματικούς κανόνες όσο και στους κανονισμούς των σχολείων της χώρας.

Η απάντηση του Υπουργείου αποτελεί ωμή παραδοχή των καταγγελιών. Αφενός επικαλείται το υπ' αριθμόν 65/6-10-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης, διά του οποίου εξάγεται η διαπίστωση πως καμμία ομιλία δεν έγινε προς τους μαθητές και αφετέρου παραδέχεται πως υπάρχει αριστερή αντεθνική πολιτική δράση μέσα στα σχολεία από το υπ' αριθμόν 4751/8-10-2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της νήσου Κεφαλληνίας που προκύπτει πως σε αριθμό -γενικά και αόριστα- σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβε χώρα η τήρηση ενός λεπτού σιγής, παραβαίνοντας κάθε κανόνα και κανονισμό.

Επί της ουσίας, δηλαδή, δεν λάβαμε κάποια απάντηση για το τι μέτρα θα λάβει το Υπουργείο γι' αυτά τα παράνομα φαινόμενα. Οι ίδιοι αυτοί εκπαιδευτικοί ουδέποτε διέψευσαν τις καταγγελίες, αντιθέτως προέβησαν σε σειρά ύβρεων εις βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή ακόμη και απειλών, απαιτώντας να μην ελεγχθούν για τις έκνομες δραστηριότητές τους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι όχι μόνο ομολογούν την παράνομη πολιτική προπαγάνδα εντός του σχολείου, αλλά επιπροσθέτως την επιβάλλουν υπό την πλήρη ανοχή του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων):
Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησης της κυρίας συναδέλφου, σχετικά με την «πολιτική προπαγάνδα» που δέχθηκαν οι μαθητές σε σχολεία της Κεφαλονιάς, με αφορμή την συμπλήρωση του ενός έτους από τη μέρα του θανάτου του Παύλου Φύσσα, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 65/6-10-2014, όπως απαντήθηκε στην κυρία συνάδελφο, και το 6069/8-10-2014 της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης των Ιονίων Νήσων, σε κανένα από τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης δεν έγινε καμμία ομιλία ή σχόλιο ή δραστηριότητα προς τους μαθητές από τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, δεν έγινε κάποια καταγγελία από γονείς, που να έχει σχέση με τα αναφερόμενα στην ερώτηση περιστατικά.

Επιπλέον, όπως προκύπτει και από αντίστοιχο έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεφαλληνίας, σ' έναν ελάχιστο αριθμό σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έλαβε χώρα η τήρηση ενός λεπτού σιγής και αυτό χωρίς πολιτικές προεκτάσεις.

Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της ερώτησης που έχει να κάνει μ' ένα αναρτημένο πανό σε κάγκελα ενός υπό κατάληψη σχολείου στα νότια προάστια της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι ως ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μορφής κατάληψη ή αφισορύπανση των δημόσιων χώρων και πολύ περισσότερο των σχολείων μας. Παράλληλα, όμως, είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή αστυνομικής ή εισαγγελικής παρέμβασης στους χώρους αυτούς εναντίον των μαθητών.
Εμείς πιστεύουμε στο διάλογο, πιστεύουμε στην παιδεία. Μέσω αυτών μόνο μπορούν να λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα που απασχολούν τη νεολαία μας.

Είναι πολύ δύσκολο –το καταλαβαίνετε όλοι σας- να ελεγχθεί ένα σχολείο όταν τελεί υπό κατάληψη. Παρ' όλα αυτά, δεν δεχθήκαμε ούτε γι' αυτό το περιστατικό κάποια καταγγελία σχετική ώστε να τη διερευνήσουμε άμεσα, όπως κάνουμε πάντα. Ούτως ή άλλως, όπως γνωρίζετε, οι πρόσφατες καταλήψεις έχουν μειωθεί και σχεδόν έχουν εξαλειφθεί και η ομαλότητα δι' αυτής της μεθόδου έχει επανέλθει στη πλειοψηφία των σχολικών μας μονάδων.

Τέλος, σχετικά με το τρίτο σκέλος της ερώτησης-καταγγελίας αναφορικά με υπαινιγμούς εκπαιδευτικού κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ότι δηλαδή επρόκειτο για έναν αγώνα ταξικό και όχι εθνικοαπελευθερωτικό, σας ενημερώνουμε ότι η επίσημη άποψη και θέση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821 είναι αυτή που διατυπώνεται στα βιβλία των σχολείων μας και αυτή που συνακόλουθα διδάσκεται στους μαθητές μας.
Τα γεγονότα που αναφέρετε ούτε έχουν καταγγελθεί από κανέναν ούτε έχουμε λάβει γι' αυτά οποιαδήποτε σχετική καταγγελία ή γνώση, ώστε να διερευνήσουμε το ζήτημα παραπάνω και να προβούμε σ' όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ:
Έτσι κάνατε και με τον Τεμπονέρα, κύριε Υπουργέ; Εμείς ζητάμε να επιβληθεί ο νόμος, τίποτα παραπάνω. Εμείς σας έχουμε κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες. Εσείς λέτε ότι δεν σας γίνονται καταγγελίες. Ως προς τα έγγραφα, όντως διαβάσαμε τα ίδια έγγραφα κι εσείς παραδεχθήκατε μόλις τώρα ότι σε ελάχιστα σχολεία έγινε αυτό που έγινε.

Καταγγέλλουμε τη Συγκυβέρνηση ως εθνικά επικίνδυνη και τους ψευδοδημοκράτες της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά οι οποίοι παρέχουν ξεκάθαρη κάλυψη στα «ορφανά του Μαρξ», παραβιάζοντας καταφανώς το Σύνταγμα το οποίο, εκτός των άλλων, αναφέρει ρητά στο άρθρο 16, παράγραφος 2 ότι «η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Ποιας εθνικής συνείδησης; Εδώ είχαμε μία καταγγελία –έγινε γνωστό στο πανελλήνιο, δεν ξέρω αν εσείς το πήρατε είδηση- ότι τις προάλλες σ' ένα σχολείο οι μαθητές ήθελαν να ακουστεί ο εθνικός ύμνος και να αναρτηθεί η ελληνική σημαία και ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς πήρε τριήμερη αποβολή. Τι να λέμε τώρα;

Συνεπώς, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή διακηρύσσει την αμέριστη στήριξή του στη θέληση της ελληνικής νεολαίας η οποία συνοψίζεται στο σύνθημα «κάτω τα χέρια από την ελληνική νεολαία, έξω οι μαρξιστές από τα ελληνικά σχολεία και να κάνετε ό,τι λέει ο νόμος». Επιτέλους, σταματήστε να υποκρίνεστε τους δημοκράτες. Δεν είστε δημοκράτες, είστε δικτάτορες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ : Θα ήθελα να υπενθυμίσω για άλλη μία φορά πως ό,τι μάς καταγγέλλεται στο Υπουργείο Παιδείας, πραγματικά το διερευνούμε και προβαίνουμε σε πειθαρχικές ποινές, εφόσον αυτές προκύπτουν.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα που άκουσα πριν από λίγο, κύριε Πρόεδρε, θα σας πω ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και συνολικά η Κυβέρνηση λειτουργούν απολύτως σύμφωνα με το πλαίσιο του Συντάγματος, πολλώ δε μάλλον το άρθρο 16 του Υπουργείου Παιδείας και των νόμων του κράτους. Αυτό οφείλουν να το κάνουν όλα τα κόμματα.
Όσον αφορά δε το περιστατικό που αναφέρατε σχετικά με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και την έπαρση της σημαίας έχουμε εντός της επόμενης εβδομάδας ή εντός αυτής –αν δεν κάνω λάθος- άλλη ερώτηση του κόμματός σας, την οποία θα απαντήσουμε τότε.

(Ερώτηση της βουλευτού Αθηνών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια και συζύγου του φυλακισμένου ηγέτη Νίκου Μιχαλολιάκου)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline