Φώφη Γεννηματά: Tα δέκα κατηγορώ για τον Αλ. Τσίπρα

«Η δημαγωγία της Κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ξεκινήσει την παροχολογία, δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους.

Γι' αυτό ζητάω εκλογές. Γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου και του λαού. Η Συγκυβέρνησή σας δεν έχει καμμία απολύτως νομιμοποίηση να συμφωνήσει, και μάλιστα εν κρυπτώ, το μέλλον του τόπου.

Κύριε Τσίπρα, ήδη τα δώσατε όλα. Η δημόσια περιουσία της χώρας εκχωρήθηκε για ενενήντα εννέα χρόνια και μαζί και οι τράπεζες στους σημερινούς ιδιοκτήτες αντί πινακίου φακής και μάλιστα με βλάβη για το Δημόσιο 25 δισεκατομμύρια ευρώ. Αρκετά πια διασφαλίσατε το μέλλον και τα συμφέροντα των δανειστών.
Ζητάω εκλογές, γιατί δεν διαλύσατε μόνο το σήμερα. Υποθηκεύετε και το αύριο. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι έχετε νομοθετήσει επώδυνα μέτρα για τα επόμενα δύο χρόνια κι έχετε συμφωνήσει θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα και ασφυκτική εποπτεία για πολλά χρόνια. Η περίφημη «καθαρή έξοδος» δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρήματα, με την υπογραφή σας, κύριε Τσίπρα.

Ζητάω εκλογές, γιατί η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται επικίνδυνη και σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Διγλωσσία, προχειρότητα, επιπολαιότητα. Οι Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης. Η Τουρκία, ανοιχτά πλέον, επικαλείται κυριαρχία σε βραχονησίδες στο Αιγαίο. Σε μια ευνοϊκή δε για το Σκοπιανό, έφτασε η Κυβέρνηση να συζητά την επιτομή του αλυτρωτισμού ως λύση. Αυτό δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος.
Ο δε συγκυβερνήτης σας, που επέλεξε να μην είναι σήμερα εδώ, έχει άλλη στρατηγική, που συνδέεται με την πολιτική του επιβίωση και την ακροδεξιά του ιδεοληψία σε όλα τα εθνικά ζητήματα.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

Ζητάω εκλογές, γιατί οι συσχετισμοί στη Βουλή έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους συσχετισμούς στην κοινωνία. Αποτελείτε θλιβερή μειοψηφία σήμερα ανάμεσα στον ελληνικό λαό. Το χάσμα που χωρίζει την Κυβέρνηση από την κοινωνία κάθε μέρα μεγαλώνει. Και βέβαια, ξέρετε πολύ καλά ότι στις κανονικές δημοκρατίες τα ζητήματα αυτά λύνονται με εκλογές.

Ζητάω, λοιπόν, εκλογές, γιατί η Κυβέρνησή σας αποδεικνύεται ανίκανη και επικίνδυνη. Ο λογαριασμός για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία μεγαλώνει κάθε μέρα.
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κατηγορώ τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, γιατί έπληξαν και εξακολουθούν να πλήττουν καίρια τα λαϊκά συμφέροντα, στο όνομα μάλιστα, δήθεν, της προάσπισής τους. Σήκωσαν τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα, αρνήθηκαν κάθε συνεννόηση και με αυτόν τον τρόπο ήρθαν στην εξουσία. Οι τυχοδιωκτισμοί τους κόστισαν 200 δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία και επιβάρυναν τους πολίτες με επιπλέον 18 δισεκατομμύρια.

Κατηγορώ τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά για τις θλιβερές επιδόσεις τους στο κεντρικό ζητούμενο της χώρας, που είναι η ανάπτυξη. Κηρύξατε διωγμό σε κάθε παραγωγική και κερδοφόρα δραστηριότητα. Οδηγήσατε όλο και περισσότερους νέους επιστήμονες σε φυγή στο εξωτερικό.
Όταν, όμως, καταστρέφετε τη δυνατότητα της χώρας να παράγει, να δημιουργεί θέσεις εργασίας, πώς περιμένετε άραγε να βγει η χώρα από την κρίση, με τη βοήθεια ποιων δυνάμεων; Αφήνετε, επιπλέον, το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό, που είτε απασχολείται είτε είναι άνεργο και επιθυμεί να απασχοληθεί, να υποβαθμίζεται και να χάνει τις δεξιότητές του.

Τι έχετε κάνει για την επανεκπαίδευση ανέργων, ώστε να μπορέσουν να επανενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία; Μην κουράζεστε, ρητορική είναι η ερώτηση, ξέρω. Τίποτα δεν έχετε κάνει. Είναι ψιλά γράμματα για σας.
Κυβερνήσατε δε σε μια περίοδο, όπου υπήρξαν εξαιρετικές συγκυρίες και δεν τις αξιοποιήσατε. Ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι χαμηλές τιμές πετρελαίου, η αστάθεια στην γύρω περιοχή που ευνόησε τον τουρισμό μας. Σε αυτήν την περίοδο η ανάπτυξη ήταν πρακτικά μηδενική. Και πρόκειται πραγματικά για τη μαύρη τρύπα της διακυβέρνησης Τσίπρα.

Οι εκτιμήσεις στο τέλος του 2014 την ανέβαζαν στο 11% στην τριετία. Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφτασε μόλις στο 0,8%. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι χάθηκαν από την ελληνική οικονομία με δική σας ευθύνη 20 δισεκατομμύρια εισόδημα.
Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον αφελληνισμό και την παράδοση του τραπεζικού συστήματος στον ξένο έλεγχο, με ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για τη χρηματοδότηση της οικονομίας, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού και την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, γιατί φτωχοποιήσατε τον ελληνικό λαό. Καταστρέψατε τη μεσαία τάξη και γονατίσατε τους πιο αδύναμους πολίτες.

Σήμερα σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Μετατρέψατε τους Έλληνες εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, στο μεγαλύτερο φορολογικό υποζύγιο της Ευρώπης. Οδηγήσατε σε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς το κράτος, ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες απειλούνται με κατασχέσεις. Ένας δε στους τρεις μικρομεσαίους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδια της ΓΣΕΒΕΕ, απειλείται με λουκέτο στην επιχείρησή του.

Κατηγορώ την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί κατεδαφίσατε το κοινωνικό κράτος, διαλύσατε πραγματικά τη δημόσια υγεία, την παιδεία, κόψατε το ΕΚΑΣ, μειώσατε τις συντάξεις, ακόμα και τις συντάξεις χηρείας, μειώσατε το επίδομα θέρμανσης και εντείνατε τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, οδηγώντας σε μισθούς πείνας το 1/3 των εργαζομένων.
(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ησυχία παρακαλώ!

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): Ανοίξατε το δρόμο για τους μαζικούς πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών. Και επικαλείστε ως στοιχείο κοινωνικής πολιτικής –τι;- το δήθεν μέρισμα των «ματωμένων» υπερπλεονασμάτων, για να χρησιμοποιήσω μια δική σας έκφραση.

Εσείς που δεν διστάσατε με στόχο πλεόνασμα 1,7% του ΑΕΠ, περίπου δηλαδή 4 δισεκατομμύρια, για το 2017 να αφαιρέσετε από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά 7,5 δισεκατομμύρια, δηλαδή, 3,5 δισεκατομμύρια περισσότερα, με εξοντωτικούς φόρους και εισφορές, που υπονόμευσαν και την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, με περικοπές από το κοινωνικό κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία, τις κοινωνικές υποδομές. Και μετά ως δήθεν φιλάνθρωπος εξαγγείλατε μέτρα μόνο 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ με λογική προσωρινών επιδομάτων!

Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά για τη συστηματική απαξίωση των θεσμών και τη διαρκή υποχώρηση του κράτους δικαίου επί των ημερών τους. Από τον ασφυκτικό έλεγχο της δικαιοσύνης μέχρι τις αθλιότητες για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης ο κατάλογος είναι μακρύς και μαύρος, πολύ μαύρος. Η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης αρχή της αστικής δικαιοσύνης, είναι άγνωστη λέξη για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υπέρτατος σκοπός τους είναι η εγκαθίδρυση του κομματικού κράτους.
Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την προσπάθεια ολικής επαναφοράς του πελατειακού κράτους. Βολεύουν «ημέτερους», εξοβελίζουν την αξιολόγηση, εχθρεύονται την αξιοκρατία, την αριστεία, διαλύουν την Αυτοδιοίκηση.

Ό,τι δεν ελέγχει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το συκοφαντεί πρώτα και μετά το διαλύει με καταστροφική μανία.
Κατηγορώ τη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά, γιατί δίχασαν και εξακολουθούν να διχάζουν τον ελληνικό λαό, στερώντας το μεγαλύτερο όπλο για το ξεπέρασμα της κρίσης, που είναι η ενότητά του.»

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline