Αθανάσιος Παφίλης: Ο απαράδεκτος περιορισμός των διαδηλώσεων

Από διάφορες διαρροές από κυβερνητικά επιτελεία -έχει γραφτεί και στον Τύπο- έγινε γνωστό ότι κατατίθεται πολυνομοσχέδιο και μάλιστα με διαδικασία κατεπείγοντος να ψηφιστεί την άλλη εβδομάδα -ζήτω η κανονικότητα!, κύριοι της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας- όπου αυτό το πολυνομοσχέδιο μεταξύ των άλλων περιέχει και διατάξεις για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Είναι πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, απέναντι στον λαό. Και επιβεβαιώνει ένα –θα το έλεγα- δόγμα, ότι η αντιλαϊκή πολιτική κάθε φορά συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Και σας λέω πολύ απλά, αφού έχετε τόσο φιλολαϊκή πολιτική, τι φοβάστε; Κανονικά ο κόσμος θα βγει να σας υποστηρίξει όλους. Γιατί, λοιπόν;

Σας υπενθυμίζουμε, όμως, ότι και άλλοι προσπάθησαν, κι άλλες κυβερνήσεις και της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και απέτυχαν παταγωδώς. Δεν τόλμησαν να το κάνουν. Έπεσε στο κενό. Και να ξέρετε ότι αν επιχειρήσετε να βάλετε «γύψο» στους λαϊκούς αγώνες, δεν θα τα καταφέρετε. Θα μείνουν οι νόμοι σας κενό γράμμα. Και σας το λέμε με όλη τη σοβαρότητα και την ευθύνη που έχουμε σαν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Δεν υποτάσσεται το εργατικό κίνημα, ούτε το αγροτικό, ούτε οι αγώνες των γυναικών, της νεολαίας, οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες. Τι θέλετε; Να επιβάλετε με το έτσι θέλω σιγή νεκροταφείου; Σας το λέμε ότι δεν θα περάσει στην πράξη, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει.

Και φυσικά δεν είναι τώρα τυχαίο. Είναι συνέχεια των διατάξεων, σκοινί κορδόνι. Άνοιξε τον δρόμο ο ΣΥΡΙΖΑ με την απεργία, με το 50 +1. Το προχωράτε με την ηλεκτρονική, με την κατάργηση ασύλου, με αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, με την αυστηρή νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών.
Με ποια επιχειρηματολογία όλα αυτά, αλήθεια; Ότι δεν μπορούν οι μειοψηφίες να ταλαιπωρούν τις πλειοψηφίες και να θίγουν το δημόσιο συμφέρον. Και άλλοι το έλεγαν αυτό. Το επαναλαμβάνετε από το πρωί μέχρι το βράδυ, και ο κύριος Πρωθυπουργός.

Για να δούμε, λοιπόν κυρίες και κύριοι, ποιοι είναι οι μειοψηφίες και ποιες οι πλειοψηφίες; Ποιοι απαιτούν τέτοια μέτρα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων; Ο ΣΕΒ, οι μεγάλες εργοδοτικές οργανώσεις, οι μεγαλέμποροι του κέντρου της Αθήνας, οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι των τουριστικών επιχειρήσεων. Πόσοι είναι αυτοί, αλήθεια, ποσοστιαία; Δεν είναι ούτε το 10% του πληθυσμού. Αυτοί, λοιπόν, είναι η μειοψηφία και αυτή τη μειοψηφία στηρίζετε και με αυτά τα μέτρα ή προσπαθείτε να στηρίξετε.

Ποια είναι η πλειοψηφία που είναι απέναντι; Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, το εργατικό κίνημα, το λαϊκό κίνημα που είναι πάνω από 70%, για να μην πω ότι είναι 90%. Άρα, λοιπόν, αφήστε το παραμύθι των μειοψηφιών. Μειοψηφία στην κοινωνία -που βέβαια που απομυζά τον πλούτο- είναι μία χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες.

Και από πού ως πού είναι δημόσιο συμφέρον; Τίνος είναι το δημόσιο συμφέρον; Τι σημαίνει δημόσιο συμφέρον; Αυτά που απαιτούν οι λίγοι ενάντια στους πολλούς; Δεν είναι συμφέρον για τους εργαζόμενους δηλαδή οι αγώνες τους, να προβάλλουν τα αιτήματά τους και θα πρέπει να τα περιορίσετε; Μην το τολμήσετε. Δεν θα περάσει.

Καλούμε από σήμερα την Κυβέρνηση να αποσύρει τέτοια διάταξη -αν την έχει μέσα- και τον λαό να είναι σε επιφυλακή και στην πράξη να καταρρίψει, να καταστρέψει -θα έλεγα- τέτοιους νόμους. ( Ο νομικός Αθανάσιος Παφίλης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αθηνών του ΚΚΕ).

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline