Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  00:48:24

Αυστραλία: Ανοιξε πάλι τα σύνορά της

Χαρά και συγκίνηση ήταν τα δύο βασικά συναισθήματα που κυρίευσαν τους Αυστραλούς χθες, καθώς η χώρα υποδέχθηκε, μετά περίπου δύο χρόνια απομόνωσης, ξένους ταξιδιώτες.

Χαρά και συγκίνηση ήταν τα δύο βασικά συναισθήματα που κυρίευσαν τους Αυστραλούς χθες, καθώς η χώρα υποδέχθηκε, μετά περίπου δύο χρόνια απομόνωσης, ξένους ταξιδιώτες. Πλέον, όσοι έχουν κάνει δύο εμβολιαστικές δόσεις δεν χρειάζεται να παραμείνουν σε καραντίνα, ενώ οι ανεμβολίαστοι οφείλουν να παραμείνουν σε ξενοδοχείο καραντίνας επί 14 ημέρες.

Χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σίδνεϊ προσγειώθηκαν περίπου πενήντα διεθνείς πτήσεις. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν κατά την επανένωση των οικογενειών μετά τόσο καιρό ήταν συγκινητικές, με τις αγκαλιές, τα φιλιά και τα δάκρυα να έχουν την τιμητική τους. Οπως δήλωσε σε αυστραλιανό τηλεοπτικό σταθμό η 9χρονη Σάρλοτ, που βρέθηκε ξανά στην αγκαλιά του παππού της, «μου έλειψε τόσο πολύ όλον αυτό τον καιρό και μετρούσα τις μέρες μέχρι να ξαναβρεθώ κοντά του».

Συγκινητικές σκηνές στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ με επανένωση οικογενειών έπειτα από δύο χρόνια αποκλεισμού.

Οι δρακόντειοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είχαν θέσει σε ευθεία σύγκρουση την κοινή γνώμη με την κυβέρνηση. Από την άλλη, αυτή η πολιτική υπήρξε σημαντικός παράγοντας στην καταγραφή περιορισμένου αριθμού θανάτων, ακόμα και πριν από την έλευση των εμβολίων. Οι νεκροί από COVID-19 στην Αυστραλία δεν ξεπέρασαν τους 4.900.

Εξίσου ενθουσιώδης, αν και λιγότερο εκδηλωτικός, εμφανίστηκε χθες ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νταν Τίχαν, ο οποίος τόνισε: «Τι εκπληκτική εξέλιξη, ιδιαίτερα για τον τουριστικό μας τομέα και τους 600.000 εργαζομένους σε αυτόν». Το 2019 η Αυστραλία υποδέχθηκε 9,5 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Σήμερα η κυβέρνηση ευελπιστεί σε ισχυρή ανάκαμψη του τομέα και ισχυρές τουριστικές ροές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline