Το επ' αόριστον λουκέτο Κοντονή- Τσίπρα στο ποδόσφαιρο έγινε... μια Κυριακή. Μετά τους λεονταρισμούς στις 28 Ιανουαρίου κατά της βίας, τώρα οι τζάμπα μαγκιές και η αναδίπλωση.

Ο Σταύρος Κοντονής εξερχόμενος από την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε μπροστά στις κάμερες την αναβολή κάθε ποδοσφαιρικής δραστηριότητας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μόνο, δείχνοντας ότι η Κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω συγκριτικά με τις μεσημεριανές της εξαγγελίες.

Και βεβαίως παίρνει πίσω και λησμονεί τους λεονταρισμούς της κατά της ποδοσφαιρικής βίας τόσο μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης όσο και μετά τα θλιβερά επεισόδια στον γήπεδο του ΠΑΟ την περασμένη Κυριακή.

Η επ' αόριστον αναβολή των Εθνικών πρωταθλημάτων έγινε για την ώρα αναβολή μιας Κυριακής με τον Σταύρο Κοντονή να καλεί τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια επίλυσης του χρόνιου προβλήματος που ταλαιπωρεί το άθλημα στη χώρα μας. Ο Υφυπουργός ανανέωσε το «ραντεβού» του με τους θεσμικούς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου για την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός μετά την συνάντηση με Πρωθυπουργό:

«H απόφαση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για να πατάξουν την βία είναι οριστική και αμετάκλητη. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά απαράδεκτο τρόπο στον χώρο του αθλητισμού δεν θα τα ανεχθούμε. Έλαβα σήμερα εισηγήσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης. Στην Λεωφόρο από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό αλλά και όσα έγιναν στην συνεδρίαση της Λίγκας διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει κορυφαίοι παράγοντες να βιοπραγεί ο ένας στον άλλο. Υπό αυτή την έννοια είναι αδύνατο να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται τόσες για τις λέσχες φιλάθλων όσο και για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Την άλλη Τετάρτη θα τα ξαναπούμε με τις αρχές και θα δούμε τι έκαναν. Αν έχουμε τα ίδια πάλι δεν θα γίνουν αγώνες την μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω και εύχομαι όσα συζητήσαμε να υλοποιηθούν. Η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί θα τα υλοποιήσει. Θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η βία. Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τέτοια ζητήματα είναι σαθρό και ανύπαρκτο. Θα το ενισχύσουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα είναι αποτελεσματικές και θα λύσουν το πρόβλημα δια παντός. Χρειάζεται η συμπαράσταση όλων όσοι λένε ότι συμφωνούν με την Κυβέρνηση. Αυτό λένε όλοι οι εκπρόσωποι ομάδων που συναντήθηκα μαζί τους. Αν τα εννοούν να το κάνουν πράξεις».

Νέα επεισόδια στη Λαμία

Λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Κοντονή και την απόφαση για αναβολή της αγωνιστικής μόνο στη Super League, στη Λαμία, σημειώθηκαν νέα επεισόδια ανάμεσα στους οπαδούς της Αναγέννησης Καρδίτσας και τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εικόνες από τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της πόλης προκάλεσαν νέο σοκ, στο πρόσφατα «τραυματισμένο» ελληνικό ποδόσφαιρο από τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής. Κι όμως, η Football League θα διεξαχθεί κανονικά το Σαββατοκύριακο, παρά το άγριο ξύλο που έριξαν ανεξέλεγκτοι οπαδοί στους αστυνομικούς μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Τι δήλωνε η κυβέρνηση το μεσημέρι

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σταύρος Κοντονής είχε ανακοινώσει στους εκπροσώπους της Super League, της ΕΠΟ και της Football League την πρόθεσή του για επ' αόριστον αναβολή των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Τα τρία μέτρα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θέτει ως βάση για τις όποιες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο τρία μέτρα:
α) Κάμερες σε όλα τα γήπεδα.
β) Ηλεκτρονικό εισιτήριο.
γ) Αντικατάσταση των συνδέσμων οπαδών με λέσχες

Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Μποροβήλο, τον πρόεδρο της Football League Σπύρο Καλογιάννη και τον γ' αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Τοπολιάτη, αφού απουσιάζει στο εξωτερικό ο πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης, οι οποίοι άκουσαν προσεκτικά όσα τους μετέφερε ενώ κατέθεσαν και οι ίδιοι την άποψή τους για μέτρα, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν θετικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον Υφυπουργό να δεσμεύεται ότι θα μελετηθούν και συζητηθούν άμεσα.

Μποροβήλος: «Η αναστολή δεν είναι λύση»

Με γραπτή δήλωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Μποροβήλος τόνισε ότι η επ' αόριστον αναστολή δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου:

«Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ' αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.
Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας»

Τοπολιάτης: «Σκληρότερες οι ποινές για τις ομάδες»

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, καταδίκασε τα γεγονότα: «Ως ΕΠΟ καταδικάζουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας στον υφυπουργό και συζητήσαμε για όλα τα προβλήματα. Η διακοπή θα αγγίξει όλα τα πρωταθλήματα. Εμείς του είπαμε ότι συμφωνούμε πως θα έπρεπε να ήταν σκληρότερες οι ποινές για τις ομάδες».
Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τα χθεσινά γεγονότα στη Σούπερ Λίγκα, απάντησε: «Δεν ξέρω πολλά πράγματα για τα χθεσινά, ό,τι έχει βγει στα ΜΜΕ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline