Στο γόνατο αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση του ΟΑΚΑ. Περιλαμβάνει και τα καλλιτεχνικά έργα του Καλατράβα για τους Ολυμπιακούς του 2004. Είναι έδρα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Διαμαρτύρεται ο αντιπρόεδρος του οργανισμού ότι δεν ρωτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο που έχει πρόεδρο το γνωστό δημοσιογράφο Νίκο Κιάο.


Με αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης μεταβιβάζεται στο νέο υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων περνάει το ΟΑΚΑ που είναι το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδας δημιούργημα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και φιλοξένησε πολλά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και επιπλέον φιλοξενεί τις δραστηριότητες εκατοντάδων αθλητών του κλασικού αθλητισμού αλλά και του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

Ο οργανισμός διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) μαζί τους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ), τα ΕΛΤΑ, την ΕΥΑΘ, την ΕΛΒΟ, την Αττικό Μετρό, αλλά και την Κτιριακές Υποδομές και τη ΔΕΗ είναι μερικές από τις εταιρείες που θα ενταχθούν σταδιακά υπό την ομπρέλα της Εταιρείας Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ) που ιδρύεται με το πολυνομοσχέδιο.


Αρχικά με βάση το Παράρτημα Δ του άρθρου 198 το ΟΑΚΑ είναι από τις επιχειρήσεις που μεταβιβάζονται άμεσα στην ΕΔΗΣ από ενάρξεως λειτουργίας της. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία της ΕΔΗΣ και τους συγκεκριμένους οργανισμούς.


«Δεν είχαμε ιδέα, το πληροφορηθήκαμε με την κατάθεση στη Βουλή κι έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ίσως να μην το ήξερε καν η αθλητική ηγεσία. Έχουμε επικοινωνήσει με το υπουργείο και περιμένουμε ενημέρωση», δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο αντιπρόεδρος του ΔΣ, Ηλίας Αρκούδης.


Όσο για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, είπε: «Πρακτικά το υπερταμείο μπορεί να κάνει οτιδήποτε, να το πουλήσει, να το νοικιάσει ή οτιδήποτε άλλο». Φυσικά τα προβλήματα από μία τέτοια εξέλιξη θα είναι μεγάλα. «Το ΟΑΚΑ είναι η καρδιά της αθλητικής προετοιμασίας όλων των ομοσπονδιών. Δεν είναι μόνο η έδρα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στο μπάσκετ. Είναι τόσες μικρές ομοσπονδίες που δεν φαίνονται. Υπολογίζουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι μπαίνουν καθημερινά στο ΟΑΚΑ και δεν αναφέρομαι στους φιλάθλους», τόνισε.


Ερωτηθείς για την αξία του ΟΑΚΑ, απάντησε: «Είναι τεράστια η αξία, δεν μπορώ να την υπολογίσω. Μόνο η στέγη Καλατράβα είναι ένα τεράστιο νούμερο». Παραδέχτηκε, δε, στο τέλος πως δεν γίνεται σωστή συντήρηση στο ΟΑΚΑ λόγω έλλειψης πόρων. «Προσπαθούμε να βρούμε λεφτά από την Περιφέρεια γιατί τα κρατικά είναι πάρα πολύ λίγα. Δεν έχουμε τα χρήματα να κάνουμε βαριά συντήρηση, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική συντήρηση εδώ και χρόνια» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline