Δεν λείπουν ποτέ τα σκάνδαλα από το ποδόσφαιρο. Χθεσινή σοδειά η κατάθεση ως υπόπτου σκανδάλων του Βασ. Γκαγκάτση και τα 15 εκατ. ευρώ φοροκλοπή του Ρονάλντο.

Κατέθεσε ως ύποπτος στον εισαγγελέα ο Β.Γκαγκάτσης για επιχορήγηση 1 εκ.ελβετικών φράγκων.

Ως ύποπτος κλήθηκε στον εισαγγελέα και κατέθεσε ανωμοτί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν διευθύνων σύμβουλος της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ", Με βαρύ δικαστικό παρελθόν.

Ως ύποπτος κλήθηκε στον εισαγγελέα και κατέθεσε ανωμοτί ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν διευθύνων σύμβουλος της Super League Βασίλης Γκαγκάτσης, όπως αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ".

Η δικαστική έρευνα, που αρχικά είχε αρχειοθετηθεί, αφορά στην επιχορήγηση 1 εκ. ελβετικών φράγκων προ δεκαετίας από την UEFA στην ΕΠΟ για ενίσχυση της πυρόπληκτης περιοχής της Ηλείας.

Η Δικαιοσύνη έχει ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να διαπιστώσει αν τα χρήματα πράγματι διατέθηκαν υπέρ του συγκεκριμένου σκοπού. Ως ύποπτος κλήθηκε και ο προϊστάμενοε του λογιστηρίου της ΕΠΟ Γιάννης Θεοφίλου.

Ο κ.Γκαγκάτσης κατηγορείται κακουργηματικά και για άλλες δύο ποδοσφαιρικές υποθέσεις, την κάρτα υγείας και τις πλαστές ενημερότητες. Παρόλα αυτά προσελήφθη ως διευθύνων σύμβουλος στη Super League, αν και τέτοια θέση δεν προβλέπεται στο καταστατικό του συνεταιρισμού.

UEFA: ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ FL

Ύποπτο χειραγώγησης κρίθηκε από την UEFA το ντέρμπι κορυφής της Football League Λαμίας-Απόλλωνα Σμύρνης που έληξε ισόπαλο 0-0. Η εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης Sportradar, που είναι συμβεβλημένη με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, έστειλε ήδη τον σχετικό φάκελο στην ΕΠΟ για περαιτέρω πειθαρχική διερεύνηση. Παράλληλα θα υπάρξει και ποινική έρευνα από την αθλητική εισαγγελία Αθηνών.

Κατηγορίες για φοροδιαφυγή 15 εκατ. ευρώ σε βάρος του Κριστιάνο Ρονάλντο

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η υπόθεση σε βάρος του πορτογάλου αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης αφορά την περίοδο 2011 έως 2014.
Κατηγορίες για φοροδιαφυγή ύψους 14,7 εκατομμυρίων ευρώ απήγγειλαν οι εισαγγελικές Αρχές στην Ισπανία κατά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η υπόθεση σε βάρος του πορτογάλου αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης αφορά την περίοδο 2011 έως 2014, κατά την οποία φέρεται να χρησιμοποίησε offshore εταιρικές δομές που είχε δημιουργήσει το 2010 προκειμένου να αποκρύψει από την ισπανική Εφορία έσοδα από την εμπορική αξιοποίηση του ίματζ του.

Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο φέρεται διοχέτευε τα χρήματα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στην Ιρλανδία.

Οι ισπανικές Αρχές υπολογίζουν μάλιστα πως το πραγματικό φορολογήσιμο εισόδημα του Ρονάλντο για την επίμαχη περίοδο ήταν σχεδόν 43 εκατομμύρια ευρώ, όμως δήλωσε μόλις 11,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ρονάλντο γίνεται ο δεύτερος σούπερ σταρ του ισπανικού πρωταθλήματος που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για φοροδιαφυγή την τελευταία διετία, ακολουθώντας το «παράδειγμα» του Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα.

Πέρυσι ο Μέσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 μηνών και πρόστιμο 2,09 εκατ. ευρώ για φορολογικές απάτες, αν και η φυλάκισή του αναμένεται να ανασταλεί.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline