Ν. Φίλης : Οι αναγκαίες ποινές στο ποδόσφαιρο

Η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας εναντίον όλων των πρωταγωνιστών των επεισοδίων είναι μονόδρομος», χρειάζεται «εφαρμογή των νόμων erga omnes», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, «δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ π.χ. που μπήκε οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ακόμη να καταζητείται.

Να μην έχει συλληφθεί αμέσως ... Η κοινή γνώμη, φίλαθλη ή μη, δεν ανέχεται πια προέδρους ΠΑΕ και παράγοντες του αθλητισμού, σε ρόλο σερίφη, πιστολέρο, αρχηγού οπαδικού στρατού, ιδιοκτήτη ολόκληρων πόλεων της χώρας».

Στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, κατά τον ίδιο, πρέπει να περιλαμβάνονται:

-αυστηρός έλεγχος για διακίνηση μαύρου χρήματος
-διάλυση των οπαδικών στρατών που τείνουν να εξελιχθούν σε ένα περίεργο παρακράτος
-απομάκρυνση των εμπλεκόμενων σε παράνομους στοιχηματισμούς, λαθρεμπόριο, διακίνηση ναρκωτικών
-συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για το χτύπημα της βίας
-εξουδετέρωση της διαπλοκής

Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να συγκληθεί η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και να επιληφθεί του θέματος.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, επί σειρά ετών με τη διακυβέρνησή τους είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτές τις καταστάσεις, τις ανέχτηκαν, κέρδισαν με πελατειακά δίκτυα. Όλη αυτή η συγκρότηση της οπαδικής διαπλοκής ανάμεσα σε πολιτικά κόμματα, νονούς του ποδοσφαίρου και επιχειρηματικές δράσεις, αποτελούν από τις βασικές παραμέτρους της κρίσης που ζούμε σήμερα. Είναι μία μορφή διαφθοράς και όχι μίας που ομολογείται. Η ΝΔ είναι και εδώ ανειλικρινής.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline