Μετά τον Γιάννη Αντετοκούμπο στο μπάσκετ στις ΗΠΑ, ο Κώστας Μανωλάς, «αυτοκράτορας της Ρώμης» στο ποδόσφαιρο της Ευρώπης.

Η ταπείνωση Μπαρτσελόνα και Λιονέλ Μέσι από τον Ελληνα διεθνή.

Τον γύρο του πλανήτη κάνει ο άθλος της Ρόμα, η οποία επικράτησε με 3-0 και άφησε εκτός συνέχειας Champions League τη Μπαρτσελόνα και όλα αυτά με γκολ του δικού μας Κώστα Μανωλά!

Η πρόκριση της Ρόμα πέρασε και την «πόρτα» της Κομισιόν με τον αντιπρόεδρο της, Φρανς Τίμερμανς, να ρωτάει τους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της καθιερωμένης ενημέρωσης αν είχαν παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Τρίτης ανάμεσα σε Ρόμα και Μπαρτσελόνα.
Παρά το γεγονός ότι εκείνος είναι Ολλανδός, έχει σπουδάσει στην Ρώμη, μιλάει άπταιστα Ιταλικά, και είναι οπαδός των «τζιαλορόσι».
Έτσι, μετά το τέλος της ενημέρωσης θέλοντας να πανηγυρίσει ξανά τη θρυλική πρόκριση της Ρόμα -και όχι αδίκως- φεύγοντας γύρισε και αναφώνησε στο μικρόφωνο του «Forza Roma», για να λάβει την απάντηση από τον Έλληνα εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, «Forza Manolas», υπενθυμίζοντας του ποιος χάρισε στη Ρόμα αυτή την πρόκριση.

Η αποθέωση ενός καταξιωμένου Έλληνα

Το γκολ του Κώστα Μανωλά, ποδοσφαιριστη υψηλής αξίας, που έφερε την πρόκριση στη Ρόμα επί της Μπαρτσελόνα είναι από το βράδυ της Τρίτης το αντικείμενο συζήτησης στην Ιταλία. Οι οπαδοί των «Τζιαλορόσι» αποθεώνουν τον έλληνα διεθνή αμυντικό τον οποίο χαρακτηρίζουν ως νέο «αυτοκράτορα» της πόλης.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο επίτευγμα του άσου της Ρόμα, δεν θα έπρεπε να αποκαλεί απορία. Η αφοσίωση και η προσπάθειά του είχαν φανεί αρκετό καιρό νωρίτερα, με πολλούς ευρωπαϊκούς κολοσσούς να κινούνται για την απόκτηση του.

Τα πρώτα βήματα

Ο Κώστας Μανωλάς γεννήθηκε στην Νάξο στις 14 Ιουνίου 1991. Όντας ανιψιός του θρυλικού αμυντικού της ΑΕΚ, Στέλιου Μανωλά, η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο φάνταζε αναπόφευκτη.
Από πολύ μικρή ηλικία, εντάχθηκε στις ακαδημίες του Παναξιακού προτού αποκτηθεί από τον Θρασύβουλο το 2007. Έκανε το ντεμπούτο του στη Super League το επόμενο έτος, πραγματοποιώντας 5 εμφανίσεις.

Μετακίνηση στην ΑΕΚ, εδραίωση στη βασική ομάδα

Ο τότε τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Στέλιος Μανωλάς, βλέποντας την ικανότητα και τα περιθώρια εξέλιξης του ανιψιού του, έσπευσε να τον εντάξει στο ρόστερ της Ένωσης.
Έτσι, το 2009, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την μεταγραφή του, με τον Κώστα να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τους κιτρινόμαυρους. Ακολουθώντας τις συμβουλές του θείου του, έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Ένωσης.
Η έλευση του έμπειρου Τραϊανού Δέλλα την επόμενη χρονιά στην ΑΕΚ, βοήθησε ακόμα περισσότερο τον Μανωλά, με τον οποίο συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο στην άμυνα.

Μεγάλοι σύλλογοι του εξωτερικού δεν άργησαν να δείξουν το ενδιαφέρον τους, με ομάδες όπως η Σεβίλη, η Έβερτον και η Βέρντερ Βρέμης να προσεγγίζουν την ΑΕΚ, ωστόσο, ο τότε 21χρονος αμυντικός έκλεισε τα αυτιά τους στις Σειρήνες και ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2014.
Εκτόξευση με Ολυμπιακό και θέση στην Εθνική
Με τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ να φτάνουν στο ζενίθ το καλοκαίρι του 2012, ο Μανωλάς έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό.
Στον πρώτο του χρόνο με τα ερυθρόλευκα κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ, έχοντας 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα κατάφερε να κληθεί και πρώτη φορά στην εθνική ομάδα.

Το επόμενο έτος αποδείχθηκε καταλυτικό στην καριέρα του διεθνούς αμυντικού. Η κατάκτηση του τίτλου σε συνδυασμό με την καταπληκτική πορεία του Ολυμπιακού ως τους «8» του Champions League, ανάγκασε πολλά κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ να εξετάσουν σοβαρά την περίπτωσή του.
Η πορεία της Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας το 2014 εκτόξευσε τις «μετοχές» του Μανωλά στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, Τσέλσι, Γιουβέντους και Ρόμα να μάχονται για την υπογραφή του, με τους Ρωμαίους να κερδίζουν τελικά τη μάχη.

Το άλμα στην Αιώνια πόλη

Στις 26 Αυγούστου 2014, η Ρόμα απέκτησε αντί 13 εκατ. ευρώ τον Μανωλά, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο σύλλογος έχει μεγάλους στόχους. Θέλω να κερδίσω το πρωτάθλημα και να φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ στο Champiuons League».
Ο Μανωλάς έγινε ο ντε φάκτο ηγέτης της Ρόμα στην άμυνα, κινώντας τα νήματά της.
Παρά τις εκπληκτικές παρουσίες του για λογαριασμό των Ρωμαίων, η έλλειψη τίτλων και οι αποχωρήσεις σημαντικών παικτών όπως ο Μίραλεμ Πιάνιτς και ο Μοχάμεντ Σαλάχ, τον έφεραν μια ανάσα από την αποχώρησή του.

Η Ζενίτ προσέφερε 35 εκατομμύρια για τον Έλληνα αμυντικό, ωστόσο ο Μανωλάς την απέρριψε.
Με τον Ντι Φρανσέσκο στον πάγκο, οι Τζιαλορόσι ξεκίνησαν καταπληκτικά την σεζόν 2017-18, μένοντας σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Νάπολι και Γιουβέντους.

Μια κακή περίοδος όμως των «Λούπα» αναχαίτισε την πορεία τους στο πρωτάθλημα, ενώ όταν ο πρώην αρχηγός της, Φραντσέσκο Τότι τράβηξε... Μπαρτσελόνα, η αμηχανία στο χαμόγελό του αντικατόπτριζε την αντίδραση όλης της πόλη.
Αυτή η υπέρβαση της Ρόμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα, είναι ο λόγος που ο Μανωλάς επέλεξε να μείνει στη Ρώμη.
Μπορεί οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον ίδιο να του προσφέρουν γη και ύδωρ, ωστόσο εκείνος παραμένει πιστός στην ομάδα και στο όραμά της.
Και αν η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League είναι η ανταμοιβή της αφοσίωσής του, τα καλύτερα έρχονται για τον 26χρονο αμυντικό...

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline