3η συνάντηση της ομάδας DORGIS στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας στις 7 Ιουλίου 2022, η τρίτη συνάντηση των μελών του σχεδίου DORGIS-ΑR που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Επιτροπή στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS+ SPORT. Στη συνάντηση εκτός από τους εταίρους μετείχαν και πολλοί τοπικοί παράγοντες από το χώρο του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Το DORGIS-AR στοχεύει να:
α) Εισάγει μια κουλτούρα καθαρού αθλητισμού διασφαλίζοντας ότι οι νέοι αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης αθλητών κατανοούν και εξασκούν τις αξίες του καθαρού αθλητισμού. Να βελτιώσει την αθλητική ηθική και την ακεραιότητα στον αθλητισμό.

dorgis-logo-f2β) Να Συμβάλει στην πρόληψη του ντόπινγκ στον ψυχαγωγικό αθλητισμό. Να Ενημερώσει, εκπαίιδεύσει και παρακινήσει νεαρούς αθλητές και δασκάλους/προπονητές αθλητισμού σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση απαγορευμένων ναρκωτικών και ουσιών.
γ) Να συμβάλει στην προώθηση της υγιεινής διατροφής ως αντίβαρο στην κουλτούρα υπέρ του ντόπινγκ στον ψυχαγωγικό αθλητισμό.
δ) Να ευαισθητοποίησει τους γονείς νεαρών αθλητών σχετικά με το αυξανόμενο και προβληματικό φαινόμενο του ντόπινγκ εκτός ελίτ και ανταγωνιστικών αθλητικών συστημάτων που μπορεί να εξελιχθούν σε σοβαρό κοινωνικό και δημόσιο πρόβλημα υγείας.
ε) Να εξειιώσει  τον ευρύτερο αθλητικό πληθυσμό σχετικά με τη νομοθεσία, τον κωδικό της WADA, τη λίστα απαγορευμένων και τις διαδικασίες δοκιμών.

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΙ
Νέοι αθλητές 9-16 ετών που συμμετέχουν σε ψυχαγωγικό άθλημα. Θα στοχεύσουμε κυρίως σε νέους αθλητές που συμμετέχουν σε σχολικές/πανεπιστημιακές ομάδες, ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες και αθλητικές ενώσεις κ.λπ. από τις επτά συμμετέχουσες χώρες RO, EL, IT, ES, PT, PL και HR.
Δάσκαλοι/καθηγητές/προπονητές αθλητισμού, ιατρικό προσωπικό ομάδων των παραπάνω αθλητών.
Γονείς νεαρών αθλητών και ευρύτερος αθλητικός πληθυσμός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline