Η τελευταία συνάντηση του DORGIS στην Πάντοβα της Ιταλίας!

Η έβδομη και τελευταία συνάντηση του έργου DORGIS που έχει χρηματοδοτηθεί από το ERASMUS+ SPORT 2020 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Πάντοβα της Ιταλίας. H συνάντηση οργανώθηκε από τον αθλητικό σύλλογο CUS PADOVA.

Το έργο DORGIS είναι ένα έργο ERASMUS + SPORT 2020 που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός καινοτόμου παιχνιδιού κατά του ντόπινγκ χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας.
Το έργο θα αποσαφηνίσει την ακριβή φύση των κινδύνων που ενέχει το ντόπινγκ και ταυτόχρονα θα προωθήσει την αθλητική ηθική και την υγιεινή διατροφή.
BETTERΓια το έργο εργάζεται έμπειρο προσωπικό από όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, αθλητικές ενώσεις και αθλητικές ομάδες από RO, EL, IT, ES, PT, PL και HR.

Η εφαρμογή DORGIS-AR στοχεύει:
α) στην δημιουργία μιας κουλτούρας καθαρού αθλητισμού διασφαλίζοντας ότι οι νέοι αθλητές και το προσωπικό υποστήριξης αθλητών κατανοούν και εξασκούν τις αξίες του καθαρού αθλητισμού,

β) στην βελτίωση της αθλητικής ηθικής και της ακεραιότητας στον αθλητισμό.

γ) στην πρόληψη του ντόπινγκ στον ψυχαγωγικό αθλητισμό,

δ) στην ενημέρωση, εκπαίδευση και παρακίνηση νεαρών αθλητών και δασκάλων/προπονητών αθλητισμού σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση απαγορευμένων φαρμάκων και ουσιών,

ε) στην προώθηση της υγιεινής διατροφής ως αντίβαρο στην κουλτούρα υπέρ του ντόπινγκ στον ψυχαγωγικό αθλητισμό.

στ) στην ευαισθητοποίηση των γονέων νεαρών αθλητών σχετικά με το αυξανόμενο και προβληματικό φαινόμενο του ντόπινγκ εκτός ελίτ και ανταγωνιστικών αθλητικών συστημάτων που μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό κοινωνικό και δημόσιο πρόβλημα υγείας.
ζ) στην εξοικείωση του ευρύτερου αθλητικού πληθυσμού σχετικά με τη νομοθεσία, τον κωδικό της WADA, τη λίστα απαγορευμένων και τις διαδικασίες δοκιμών.

ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΟΧΟΙ

thumbnail 20200224 031416Νέοι αθλητές 9-16 ετών που συμμετέχουν σε αθλήματα αναψυχής. Κυρίως νέοι αθλητές που συμμετέχουν σε σχολικές/πανεπιστημιακές ομάδες, ερασιτεχνικές αθλητικές ομάδες και αθλητικές ενώσεις κ.λπ. από τις επτά συμμετέχουσες χώρες RO, EL, IT, ES, PT, PL και HR.

Δάσκαλοι/καθηγητές/προπονητές αθλητισμού, ιατρικό προσωπικό ομάδων των παραπάνω αθλητών.
Γονείς νεαρών αθλητών και ευρύτερος αθλητικός πληθυσμός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline