Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του Μνημονίου

Κάποτε έρχεται το τέλος όλων των πραγμάτων. Το τέλος στις αυταπάτες και τις φαντασιώσεις. Ήδη, χωρίς τα πάντα να έχουν τελειώσει στη νέα συμφωνία και στη νέα εκταμίευση, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται, μετασχηματίζεται σε κόμμα του Μνημονίου.

Όπως το 2012 η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά.. Επιτεύγματα και οι δύο μεταστροφές της Γερμανίας, της Α. Μέρκελ και του κατεστημένου των Βρυξελλών. Πάλι δηλαδή έχουμε το νέο δικομματισμό στην υπηρέτηση των Μνημονίων και γενικά των πολιτικών της λιτότητας και των περιορισμών. Κόντρα σε κάθε θεωρία-επιδίωξη ανάπτυξης, ρύθμισης του χρέους, χαλάρωσης της λιτότητας και μάλιστα με βαρύτατα, πρωτοφανή φορολογικά μέτρα σε βάρος των κοινωνικών τάξεων. Το δήθεν κόμμα της κοινωνικής ευαισθησίας και των αριστερών παροχών της Θεσσαλονίκης πέρσι τον Σεπτέμβριο, μετατράπηκε σε κόμμα νεοφιλελεύθερο. Κόμμα συγκέντρωσης φόρων για τους δανειστές.

Η " πρώτη φορά Αριστερά" με ορίζοντα τετραετιών διακυβέρνησης αποδεικνύεται μια μεγαλόσχημη ουτοπία επιρροής στην Ευρώπη (όπως και το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου άλλωστε, όπως το ΚΚΕ τη δεκαετία του 1940) και μιας " παρένθεσης διακυβέρνησης". Δεν πρόκειται να μακροημερεύσει η θητεία της Κυβέρνησης ούτε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ούτε με επικεφαλής Αλέξη Τσίπρα. Εξελίξεις, οι οποίες θα καταστήσουν αναπόφευκτο τον ανασχηματισμό (ιδιαίτερα μετά τόσους αποτυχημένους Υπουργούς), όπως και σύντομα την αποκαθήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Προεδρία της Βουλής. Με πρόωρες εκλογές ή χωρίς αυτές, όπως χλμ.

Σε σχηματισμό άλλης Κυβέρνησης με κύριο κορμό ή όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, σε κατάρρευση όλη εκείνη η ρητορική για ένα άλλο δρόμο και τρόπο, είτε πορείας της Ελλάδας στην Ευρώπη (και μάλιστα με φωτισμένη ελληνική πρωτοπορία από τον Αλ. Τσίπρα ) είτε με νέο Πρόγραμμα συνομιλιών, διεκδίκησης, υπερήφανης διαπραγμάτευσης) είτε συνεργασιών με Ρωσία, Κίνα και Ινδία.

Παλαιοκομμουνιστές με αυταπάτες από το παλιό ΚΚΕ και το φθαρμένο " σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ", που κατέληξαν ήδη σε στροφή 180 μοιρών, στη λεγόμενη " πολιτική κωλοτούμπα". Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα του Μνημονίου είναι το κόμμα της " αριστερής παρένθεσης" συνέχεια της ΕΔΑ του 1958, με την πρόσκαιρη αντιπολιτευτική δόξα. Τα πάντα χειροτέρεψαν το πεντάμηνο της διακυβέρνησης μαζί με τους ΑΝΕΛ του Παν. Καμμένου. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή της νέας φάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με την πλήρη αποτυχία του στο εξωτερικό, της φάσης με την κρίση στο εσωτερικό του. Τη λυτρωτική νέα πολιτική κρίση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline