Το τελευταίο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ

Πολλές μαζεύτηκαν. Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του προεδρικού κύκλου (Παππάς, Φλαμπουράρης, Βαρουφάκης, Σακελλαρίδης, Σταθάκης, Φίλης) για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Καθησυχαστικές, νανουριστικές. Όμως, όλες διαψεύστηκαν. Έπεσαν έξω σε όλα, αποδείχθηκαν κακές προφητείες. Τελικά δηλαδή οι Τράπεζες έκλεισαν, οι συντάξεις καταβάλλονται με το σταγονόμετρο, ο έλεγχος των κεφαλαίων επιβλήθηκε, τα κρατικά ταμεία στέρεψαν. Επιπλέον ο κίνδυνος για τις καταθέσεις είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτός, είναι βέβαιος. Όχι το κούρεμα αλλά η δέσμευση στις Τράπεζες, το πάγωμα. Άραγε μόνο κακοί προφήτες ή συνειδητοί ψευδολόγους; Αρκετοί ομιλούν για συνειδητή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής παραπλανητικά, τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Τον έχει στοχοποιήσει η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο ένοχο.

Σε αυτή τη μεγάλη αλυσίδα, είτε με αυταπάτες, είτε με ιδεοληψίες, είτε με συνειδητή παραπλάνηση, ποιό μπορεί να είναι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ; Και πότε; Πριν ή μετά το Δημοψήφισμα της Κυριακής.

Το δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιμένει στην ίδια τακτική για τις εξελίξεις της " επόμενης ημέρας ". Εύκολα και μάλλον επιπόλαια ότι θα λειτουργήσουν πάλι οι Τράπεζες, ότι θα καταβληθούν τα υπόλοιπα των συντάξεων, ότι θα συνεχιστούν ομαλά οι νέες συνομιλίες με την Τρόϊκα, ότι για την Κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ίδιο πολιτικό νόημα το καταδικαστικό ΝΑΙ, με το ενισχυτικό ΟΧΙ. Να τους πιστέψει κανείς; Όχι ασφαλώς χωρίς επιφυλάξεις. Ποιος άραγε θα είναι το τελευταίο ψέμα, η τελευταία ρήξη με τις αυταπάτες; ο Βαρουφάκης; ο Τσίπρας; η Κυβέρνηση; Αυτή φαίνεται λ.χ. να κλείνει τον κύκλο της. Μάλλον ως " παρένθεση της Αριστεράς", μια χαμένη προσδοκία, χειρότερη και από την ΕΔΑ του 1958.

Μήπως το τελευταίο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως ηγεμονικός πολιτικός σχηματισμός; Άραγε, η τελευταία πολιτική αυταπάτη της Μεταπολίτευσης με τους ανιστόρητους μύθους ενός νέου ΕΑΜ, μιας αντίστροφης Βάρκιζας, μιας Κυβερνητικής εξουσίας των κομμουνιστών της περιόδου 1946-1949. Η Ελλάδα ωριμάζει αργά, βασανιστικά καθώς κλείνει ο ιστορικός κύκλος δοκιμασίας στην εξουσία της Δεξιάς, του Κέντρου -ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς- ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταία αλήθεια της Μεταπολίτευσης ότι το φάντασμα της σημερινής Αριστεράς των μεγάλων παραδόσεων και ηρωϊσμών ήταν το τελευταίο ψέμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline