Ο ολίγιστος Αλ. Τσίπρας

Έχουν πολύ ενδιαφέρον τα NON PAPERS προπαγάνδας, που εκδόθηκαν από το Μαξίμου για τη σημασία και τα κέρδη της Κυβέρνησης από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα.

Και φυσικά οι δοξολογίες για την αναβάθμιση της δημόσιας και διεθνούς εικόνας του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στον οποίο έδειξε "ιδιαίτερα φιλικός" ο πλανητάρχης. Δείγμα, του πόσο ξεκομμένοι είναι πλέον στη (διαρκώς αποκλεισμένη) Ηρώδου του Αττικού, όπως ουδέποτε άλλοτε, το οικοσύστημα του Μαξίμου. Ουδέποτε μέχρι σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός ευτελίσθηκε στα μάτια των Ελλήνων, ως ακατάλληλος εθνικός οικοδεσπότης και εκπρόσωπος. Θλιβερός σε κάθε εμφάνιση - από την πρώτη τους συνάντηση και το Δείπνο, έως τον αποχαιρετισμό με τα χέρια στις τσέπες στο Αεροδρόμιο.

"Έχουμε δει και χειρότερους αρχηγούς" ήταν το παρηγορητικό σχόλιο αμερικανών δημοσιογράφων εξαρχής. Είχε προηγηθεί μια αξιολύπητη "Ενημέρωση" από τον κ. Παππά σε καθήκοντα προπαγάνδας στο Ζάππειο προς απεσταλμένους διεθνών ΜΜΕ. Η όλη μίζερη, θλιβερή εικόνα ολοκληρώθηκε στο επίσημο Δείπνο και την εκεί δεξίωση με τους "κοιλαράδες αγραβάτωτους " κακοντυμένους και αμήχανους παράγοντες της Βουλής και της Κυβέρνησης. Ασουλούπωτος μέχρι ο υπουργός Εξωτερικών. Χάλια δημόσια εμφάνιση.

Τι ακριβώς υποστηρίζουν τα υπερφίαλα NON PAPERS του Μαξίμου; Τα περισσότερα από αυτά αφελή, μικρονοϊκά για χαχόλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημόσια στήριξη στη μείωση του Ελληνικού Χρέους. Η δημόσια αναγνώριση του κομβικού ρόλου της χώρας. Η αναγνώριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Η αναγνώριση των σημαντικών προσπαθειών από την Κυβέρνηση. Η συμπάθεια και στήριξη προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Φλυαρίες όλα αυτά, γιατί άλλοι ήταν οι βαθύτεροι σκοποί της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα, με επίκεντρο τον Παρθενώνα και τις αξίες της Δημοκρατίας και επιπλέον λ.χ. εάν δεν υπάρξουν σύντομα συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις - αποκρατικοποιήσεις δεν θα έχει καμμία αξία η συνηγορία του κ. Ομπάμα για μείωση του δημόσιου χρέους, το άλλο σκέλος δηλαδή της όλης σύστασής του.

Τα NON PAPERS του Μαξίμου είναι σαφές ότι διαστρεβλώνουν το αληθινό νόημα της επίσκεψης- προσκυνήματος και της ομιλίας -παρακαταθήκης, στα βήματα των αρχαίων Ελλήνων για τις αξίες της Δημοκρατίας στον κόσμο και τη δική του προσωπική πορεία ως εγγυητή αυτών των αξιών. Ούτε η λιτότητα, ούτε η στρατηγική θέση της χώρας μας, ούτε το ελληνικό χρέος ήταν βασικές επιδιώξεις, κίνητρα να έλθει στην Ελλάδα. Ήθελε να δείξει και να επιδείξει με ποιός πολιτικές αξίες μεγάλωσε και κινήθηκε ως πλανητάρχης επί οκτώ χρόνια, των οποίων θα παραμείνει συνεχιστής και εγγυητής.

Ολίγιστος ως εθνικός ηγέτης ο Αλέξης Τσίπρας κατά το διήμερο Ομπάμα στην Αθήνα, έδωσε λαβή για μειωτικές φήμες εις βάρος του και για δυσμενή σχόλια σε κάθε συγκέντρωση, χώρο εργασίας και συνάντηση Ελλήνων, που ένοιωσαν ταπεινωμένοι και ότι αξίζουν μια καλύτερη εκπροσώπηση. Ο Αλ. Τσίπρας εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη απελπιστικά ελλιπής, ολίγιστος για τέτοιους ρόλους και αποστολές.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline