Γίνε βασιλιάς για ένα βράδυ!

Εάν πάντα ονειρευόσασταν να περάσετε ένα βράδυ σε ένα βασιλικό παλάτι, τώρα έχετε πλέον την ευκαιρία να κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα. Ξεκινώντας από το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου, το Hampton Court Palace, που βρίσκεται λίγο έξω από το κεντρικό Λονδίνο, θα διοργανώσει ένα ξεχωριστό βραδινό γεγονός που ονομάζεται «Dusk 'til Dawn», και το οποίο θα επιτρέψει σε έναν επιλεγμένο αριθμό επισκεπτών να μείνουν για ένα βράδυ στις αιωνόβιες αίθουσες του παλατιού. Εκτός όμως από την διαμονή, οι τυχεροί επισκέπτες θα απολαύσουν ένα – κυριολεκτικά – βασιλικό δείπνο και θα ακολουθήσει ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα (και ναι, το φόρεμα πρέπει να είναι επίσημο).


Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα μιας νυχτερινής περιήγησης στο παλάτι και θα μάθουν για το κυνήγι μαγισσών του 16ου αιώνα αλλά και για τον φόβο των Άγγλων ενάντια στις σκοτεινές μυστικιστικές δυνάμεις. Εάν οι ιστορίες των μαγισσών δεν σας κρατήσουν ξάγρυπνους τη νύχτα, μπορείτε να διαμείνετε σε ένα από τα διαμερίσματα του παλατιού, που χτίστηκε αρχικά για τον βασιλιά Ερρίκο τον 6ο.

Το επόμενο πρωί θα απολαύσετε ένα βασιλικό πρωινό και πλήρη πρόσβαση στα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες του παλατιού κατά τη διάρκεια της ημέρα. Δυστυχώς, η εκδήλωση είναι ανοιχτή μόνο για τους επισκέπτες άνω των 18 ετών, αλλά το παλάτι φιλοξενεί μια σειρά από δραστηριότητες όλων των ηλικιών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και για τους πιο μικρούς σε ηλικία.

Οι τυχεροί θα περιπλανηθούν στους χώρους του παλατιού και θα απολαύσουν ένα βασιλικό δείπνο

Το Hampton Court Palace έχει μια μακρά ιστορία με την βασιλική οικογένεια. Ξεκίνησε την ζωή του αρχικά ως εξοχική κατοικία προτού το ανακαινίσει ο καρδινάλιος Τόμας Γουόλσεϊ και το μετατρέψει τελικά σε ένα μεγάλο κτίριο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει τον βασιλιά και την αυλή του στις αρχές του 1500. Τα πολυτελή διαμερίσματα και οι αίθουσες έγιναν γρήγορα ο αγαπημένος χώρος του βασιλιά Ερρίκου του 6ου και τελικά ανέλαβε την κυριότητα του παλατιού.
Οι κουζίνες του παλατιού, την περίοδο που ζούσε ο βασιλιάς Ερρίκος ο 6ος ήταν τεράστιες προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των 1.000 ατόμων της αυλής του

palace1Ο βασιλιάς πέρασε ένα σημαντικό χρονικό διάστημα στο παλάτι και έφερε όλες τις συζύγους του για να μείνουν εκεί. Μάλιστα, η τρίτη γυναίκα του, η Τζέιν Σέιμουρ γέννησε εκεί τον μοναδικό γιο του Ερρίκου, τον Έντουαρντ VI, και η ίδια πέθανε κατά τον τοκετό. Ο θρύλος λέει ότι το φάντασμά της ακόμη εμφανίζεται στις αίθουσες του παλατιού κάθε Οκτώβριο στην επέτειο του θανάτου της.

Η βασιλική κατοικία ήταν επίσης το μέρος όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρεμιέρες πολλών κλασικών έργων του Σαίξπηρ, συμπεριλαμβανομένων των «Μάκβεθ» και «Άμλετ», ενώ στους κήπους του μπορεί να δει κανείς τον διάσημο λαβύρινθο που έγινε κορυφαίος πόλος έλξης από τότε που το άνοιξε για το κοινό η βασίλισσα Βικτόρια το 1838.
Παρόλο που μπορείτε να δείτε και να θαυμάσετε πολλά στο παλάτι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, σίγουρα η περιοδεία «Dusk 'til Dawn» είναι μοναδική, αν θέλετε να ζήσετε, έστω και για ένα βράδυ, σαν βασιλιάς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline