Xρηματικό πρόστιμο για τη Μαρίνα Οβσιανίκοβα που εξόργισε το Κρεμλίνο!

Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σήμερα πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (255 ευρώ) στην Μαρίνα Οβσιάνικοβα, αφότου κρίθηκε ένοχη για παραβίαση του νόμου περί διαδηλώσεων, για τη χθεσινή διαμαρτυρία της κατά του πολέμου στην Ουκρανία στο πλατό του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το RIA Novosti.

Αντιπολεμικό μήνυμα on air

Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, εργαζόμενη στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης στη Ρωσία, διέκοψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού κρατώντας πλακάτ πίσω από την παρουσιάστρια με μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία και φωνάζοντας συνθήματα κατά της ρωσικής εισβολής.
Στην επιγραφή αναφερόταν: «Όχι πόλεμος! Σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε στην προπαγάνδα. Σας λένε ψέματα εδώ!»
Η πρωτοφανής διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε 19 ημέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

2.Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Ποια είναι η Ρωσίδα που ύψωσε ανάστημα και εναντιώθηκε στον πόλεμο του Πούτιν

Φώναξε «όχι» στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μίλησε ανοιχτά για «προπαγάνδα του Κρεμλίνου» και κάλεσε τους Ρώσους να διαμαρτυρηθούν. Λίγο μετά συνελήφθη.

H Μαρίνα Οβσιανίκοβα είναι το πρόσωπο που τις τελευταίες ώρες έχει συγκλονίσει τον κόσμο.
Αν και δεν ήταν ευρέως γνωστή, εν μία νυκτί το όνομά της ακούστηκε σε όλον τον κόσμο και χειροκροτήθηκε για το θάρρος της να διαμαρτυρηθεί για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και να καταγγείλει την προπαγάνδα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

H εισβολή της

Νωρίτερα, η ίδια είχε δημοσιεύσει βίντεο μέσω του ρωσικού δικτύου ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info.
Σε αυτό τόνιζε ότι ντρέπεται που έχει υπηρετήσει την προπαγάνδα του Κρεμλίνου και κάλεσε σε αντιπολεμικές διαμαρτυρίες.

«Δυστυχώς, έχω περάσει πάρα πολλά χρόνια δουλεύοντας για το Channel One, κάνοντας προπαγάνδα για το Κρεμλίνο, και ντρέπομαι βαθύτατα γι' αυτό. Ντρέπομαι που επέτρεψα να βγουν ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα την πλύση εγκεφάλου των Ρώσων. Το 2014, όταν όλο αυτό ξεκίνησε, δεν μιλήσαμε», είπε.
Και πρόσθεσε: «Δέκα γενιές δεν θα είναι αρκετές για να ξεπλύνουμε το στίγμα του αδελφοκτόνου πολέμου. Οι Ρώσοι είμαστε σκεπτόμενοι και έξυπνοι άνθρωποι. Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα. Διαμαρτυρηθείτε. Μη φοβάστε τίποτα».

Ποια είναι όμως αυτή η γυναίκα;

Ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα. «Δεν υπήρξαν ποτέ εχθροί», δηλώνει η ίδια, που ζει στη Μόσχα με την οικογένειά της.
Όντας μητέρα ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, λατρεύει να περνά χρόνο με τα παιδία της, να παίζουν όλοι μαζί, να διασκεδάζουν και να φροντίζουν το Γκόλντεν Ριτρίβερ που έχουν.
Σπούδασε στο κρατικό πανεπιστήμιο Kuban και στη ρωσική προεδρική ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης και αργότερα έπιασε δουλειά στην κρατική τηλεόραση.

Εκτός από τη δημοσιογραφία και την τηλεόραση, αγαπά και το κολύμπι. Το ξεκίνησε όταν ήταν 6 ετών και στη συνέχεια έλαβε μέρος σε σχολικά και πανεπιστημιακά πρωταθλήματα.
Μάλιστα, κάποια στιγμή βγήκε και εκτός πισίνας και άρχισε να κολυμπά σε ποτάμια και ανοιχτές θάλασσες. Έχει ήδη κολυμπήσει στον Βόλγα και στα στενά του Βοσπόρου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline