Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται η ύφεση

«Στις πολιτικές λιτότητας οφείλεται, πρωτίστως, η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Δήλωση από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, ο Φ. Ολάντ, αφού επεσήμανε ότι η Γαλλία εισήλθε σε περίοδο οικονομικής ύφεσης (0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013), τόνισε ότι η ύφεση πλήττει πολλές χώρες της ευρωζώνης. Αυτό, δήλωσε ο Φ. Ολάντ, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας και δευτερευόντως στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην απώλεια εμπιστοσύνης προς τη ζώνη του ευρώ.

Ωστόσο, ο Φ. Ολάντ πρόσθεσε ότι με τις σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ τον τελευταίο χρόνο, και κυρίως με τις αποφάσεις που αφορούσαν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αποκαταστάθηκαν τόσο η σταθερότητα όσο και η εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη.

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline