Η Γερμανία αντικαθιστά τα ελληνικά τεθωρακισμένα που θα σταλούν στην Ουκρανία

Ο Γερμανός καγκελάριος ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα αντικαταστήσει τα πεπαλαιωμένα τεθωρακισμένα, που θα στείλει η χώρα μας στην Ουκρανία. Κυρίως ρωσικής κατασκευής του 1973, που βρίσκονται στα νησιά.

Όπως μετέδωσε το Reuters, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ανέφερε ότι το Βερολίνο θα αντικαταστήσει όπλα που η Ελλάδα θα διαθέσει στην Ουκρανία. Ειδικότερα δήλωσε ότι η Γερμανία θα προμηθεύσει την Αθήνα με οχήματα μάχης πεζικού προκειμένου η Ελλάδα να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζουμε, ότι είχε προηγηθεί η παραδοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου πριν από λίγες ημέρες ότι η Αθήνα θα στείλει επιπλέον πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία.

«Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ' ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της», είχε αναφέρει ο κ. Παναγιωτόπουλος στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η πληροφορία ότι η Ελλάδα θα έστελνε επιπλέον πολεμικό υλικό, ήρθε από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από τον κ. Παναγιωτόπουλο.

Ο κ. Όστιν είχε υπογραμμίσει ότι μεταξύ των χωρών που ανακοίνωσαν νέα πακέτα βοήθειας είναι η Ιταλία, η Δανία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, οι χώρες θα στείλουν στην Ουκρανία πυρομαχικά για το πυροβολικό, συστήματα για την άμυνα των ακτών, τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ άλλες θα συμβάλλουν στην εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών και στη διατήρηση των στρατιωτικών της συστημάτων.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν η δήλωση του Γερμανού καγκελάριου για αντικατάσταση οχημάτων της Ελλάδας αφορά το στρατιωτικό πακέτο βοήθειας που είχε ανακοινώσει ο Λόιντ Όστιν.
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας έχει ήδη στείλει αμυντικό υλικό στην Ουκρανία, στα τέλη Φεβρουαρίου, λίγο μετά την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ειδικότερα, με δύο C-130 έφτασαν στην Ουκρανία –μέσω Πολωνίας- πυρομαχικά, αυτόματα τυφέκια καλάσνικοφ και εκτοξευτές.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline