Γιατί οι απροσδόκητες φιλίες στο ζωικό βασίλειο δεν σταματάνε στο «Lion King»;

Η Ντέιζι είναι ρινόκερος και η Μοτζάτζι ζέβρα. Κι όμως, είναι οι καλύτεροι φίλοι. Όσο εξοικειωμένοι είμαστε με την εικόνα του Τιμόν και του Πούμπα και την φιλία ανάμεσα σε ένα αγριογούρουνο και μία σουρικάτα, όπως την γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από το «Lion King» της Disney, άλλο τόσο απίθανο είναι να προκύψει όντως μια φιλία ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικά ζώα στο πραγματικό ζωικό βασίλειο. Όχι, όμως, και σε ένα καταφύγιο ζώων. Άλλωστε, ήταν στο «Care For Wild Rhino Sanctuary» που η Ντέιζι και η Μοτζάτζι γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι. Η Ντέιζι είναι ρινόκερος. H Μοτζάτζι, ζέβρα. H Ντέιζι ήταν μόλις λίγων εβδομάδων, μόνη και σε δύσκολη κατάσταση όταν το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ στην Βόρεια Αφρική έγινε το σπίτι της. Ήταν αναγκαίο να λάβει στενή φροντίδα, εφόσον, μάλιστα, η μητέρα της την είχε εγκαταλείψει κι έτσι διακομίστηκε με ελικόπτερο στο καταφύγιο.

Εκεί δεν ήταν μόνη. Ένα μήνα νωρίτερα, στο «Care For Wild Rhino Sanctuary» είχε μεταφερθεί η Μοτζάτζι που τότε ήταν περίπου μίας εβδομάδας. Είχε βρεθεί ακινητοποιημένη και ανέπνεε με δυσκολία, αφού είχε βρεθεί απροστάτευτη σε πολύ ισχυρή βροχή. Το όνομά της, που είναι αφρικανικό σημαίνει «Βασίλισσα της Βροχής».
Τα δύο ζώα βρέθηκαν στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή και κάπως έτσι, ξεκίνησαν την στενή φιλία τους. Άρχισαν να κοιμούνται αγκαλιά σχεδόν κάθε βράδυ, κάτι που δημιούργησε μια αίσθηση ασφάλειας κυρίως στην Ντέιζι και συγχρόνως, περιόρισε την επαφή της με ανθρώπους.

Όταν η Ντέιζι και η Μοτζάτζι ξαναβρεθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, μάλλον η φιλία τους τελειώσει. Όμως, όσο βρίσκονται στο καταφύγιο, θα συνεχίσουν να περνούν τον χρόνο τους μαζί.
Ίσως κιόλας να φταίει το ότι οι ρινοκεροι είναι από τα πλέον κοινωνικά ζώα. Ή ίσως απλά, να είχαν ανάγκη η μία την άλλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline