Σκυριανά άλογα: Δημιουργείται Ίδρυμα για τη διάσωσή τους

Ξέρατε ότι τα σκυριανά αλογάκια έχουν συνεχή παρουσία τουλάχιστον 2.000 χρόνια στο νησί; Ξέρατε ότι είναι τα άλογα που έσερναν το άρμα του Αχιλλέα, που θεωρούνται απόγονοι των αλόγων του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που φέρεται να απεικονίζονται στη ζωοφόρο του Παρθενώνα, που είναι γνωστά σε όλο τον πλανήτη και μέρος του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Σύρος; Αυτά τα πανέμορφα ζώα, μέρος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο για τη Σκύρο ή το νομό Εύβοιας, αλλά και για όλη την Ελλάδα, κινδυνεύουν με αφανισμό. Για το λόγο αυτό μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβε σάρκα και οστά την Παρασκευή το μεσημέρι στη Σκύρο.

Μια ιδέα που κατέθεσε η υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Εύβοιας, κ. Σοφία Νικολάου, μαζί με τον επιχειρηματία στο χώρο της ανακύκλωσης, ιδιοκτήτη της VKC, κ. Βασίλη Καρατσώλη, τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, αλλά και τον επιχειρηματία, Χρήστο Καραγιάννη, υλοποιήθηκε άμεσα.
Ηταν η ιδέα της διοργάνωσης εκδήλωσης για το σκοπό αυτό, αλλά και της κινητοποίησης επιχειρηματιών προκειμένου να βοηθήσουν στη διάσωση αλλά και την αύξηση του πληθυσμού των σκυριανών αλόγων.

Ετσι, ανακοινώθηκε η δημιουργία Ιδρύματος για τη διάσωση των σκυριανών αλόγων με ένα δίκτυο επιχειρηματιών να αναλαμβάνει να χρηματοδοτήσει για τουλάχιστον μια δεκαετία τις φάρμες που εκτρέφουν τα συγκεκριμένα άλογα.
Στη Σκύρο βρέθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας, ο πρώτο υπουργός που επισκέπτεται ποτέ το νησί, ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Σκύρος.

Όπως είπε στην εκδήλωση η κ. Νικολάου, «τι αξία έχει η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, αν αφήσουμε τα αλογάκια να χαθούν».
Ο κ. Κικίλιας, ο πρώτος υπουργός Τουρισμού που επισκέπτεται τη Σκύρο, ευχαρίστησε τους πάντες για την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε να κάνει τα πάντα το υπουργείο για την ανάδειξη του τουρισμού του νησιού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καραγιάννης ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε όσους θα βοηθήσουν στην πρωτοβουλία, αλλά και τους ιδιοκτήτες των αλόγων που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή αυτή τη μοναδική φυλή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline