Θέλει να μειώσει τους μετανάστες στην Αγγλία ο Σούνακ- Νέοι περιορισμοί.

O Ρίσι Σούνακ θα προσπαθήσει να μειώσει την μετανάστευση για να διαχειριστεί το ευρύτερο ζήτημα. Να υπενθυμιστεί ότι ο Σούνακ έχει επισκεφθεί την Ουκρανία και υποσχέθηκε ενίσχυση της αεράμυνας.

«Ο πρωθυπουργός είναι απολύτως αποφασισμένος να μειώσει τους αριθμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος αντιδρώντας στην δημοσίευση των εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστική Υπηρεσίας (ONS) που δείχνουν αριθμό ρεκόρ μεταναστών (504.000) που εισήλθαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την περίοδο Ιουνίου 2021-Ιουνίου 2022, την στιγμή που ο έλεγχος της μετανάστευσης υπήρξε μία από τις βασικές υποσχέσεις του Brexit.

«Σειρά γεγονότων στο κόσμο επηρέασαν τα μοντέλα της μετανάστευσης»

«Εξετάζουμε όλες τις επιλογές για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα μετανάστευσης λειτουργεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος μία ημέρα αφού η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν παραδέχθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση «απέτυχε στον έλεγχο των συνόρων».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) , το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε την είσοδο 504.000 ατόμων στο διάστημα ανάμεσα στον Ιούνιο 2021 και τον Ιούνιο 2022. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 331.000 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. «Σειρά γεγονότων στο κόσμο επηρέασαν τα μοντέλα της μετανάστευσης», δήλωσε η Τζέι Λίντοπ, διευθύντρια του κέντρου διεθνούς μετανάστευσης στην ONS.

Οι παράγοντες επιρροής

Στοιχεία όπως το γεγονός ότι είναι η πρώτη πλήρης χρονική περίοδος που μετράται μετά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η υποδοχή Αφγανών ή κατόχων διαβατηρίων που φεύγουν από το Χονγκ Κονγκ, «όλα συνέβαλαν στον αριθμό ρεκόρ των μεταναστών που βλέπουμε», πρόσθεσε.

Η αύξηση των αφίξεων από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κυρίως φοιτητών μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά την πανδημία της Covid ή ακόμη η άφιξη ουκρανών προσφύγων αποτελούν «παράγοντες ανεξάρτητους μεταξύ τους» σε σημείο που να μη μπορεί να γίνει εκτίμηση αν αυτή η τάση θα διατηρηθεί, είπε ο Τζέι Λίντοπ.

Συγκεκριμένα, το 39% των μεταναστών έφθασε την περίοδο αυτή στο Ηνωμένο Βασίλειο με φοιτητική βίζα και το 21% με βίζα εργασίας. Επιπλέον των αριθμών της νόμιμης μετανάστευσης, η βρετανική υπηρεσία εκτιμά ότι 35.000 άνθρωποι διέσχισαν παρανόμως την Μάγχη την ίδια περίοδο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline