Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ σε ξενοδοχείο του Παρισιού στις 19 Σεπτεμβρίου 1968, για τη βρετανική ταινία «Romeo and Juliet».

Οι πρωταγωνιστές του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» μήνυσαν την Paramount για κακοποίηση παιδιών. Οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του 1968 μηνύουν την Paramount για κακοποίηση παιδιών σχετικά με μια γυμνή σκηνή της ταινίας. Σύμφωνα με το Variety, η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ, οι οποίοι ήταν έφηβοι όταν γύρισαν τη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία, υπέβαλαν μήνυση στις 30 Δεκεμβρίου κατηγορώντας το στούντιο για σεξουαλική εκμετάλλευση. Στη μήνυση οι δύο ηθοποιοί ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης, Φράνκο Τζεφιρέλι, τους είπε ότι δεν θα υπήρχε γυμνό και ότι θα φορεθούν αντικείμενα σε χρώμα σάρκας στη σκηνή της κρεβατοκάμαρας, αλλά στη συνέχεια επέμεινε να κάνουν γυμνό «αλλιώς η φωτογραφία θα αποτύχει». Ο Τζεφιρέλι πέθανε το 2019.

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα», είπε ο Tony Marinozzi, μάνατζερ των δύο ηθοποιών. «Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί, θεώρησαν ότι δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη που είχαν. Ο Φράνκο ήταν φίλος τους και ειλικρινά, στα 16 τους, τι να κάνουν; Δεν υπάρχουν επιλογές. Δεν υπήρχε #MeToo».
Η Χάσεϊ ήταν 15 ετών και ο Γουάιτινγκ 16 την εποχή που γυρίστηκε η ταινία. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι ηθοποιών υπέφερε «ψυχική αγωνία και συναισθηματική δυσφορία» τα τελευταία χρόνια και έχασε ευκαιρίες για δουλειά. Αναζητούνται ζημιές «που πιστεύεται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δολάρια».

«Αυτά ήταν πολύ μικρά αφελή παιδιά στη δεκαετία του '60 που δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να τα χτυπήσει», είπε ο Solomon Gresen, δικηγόρος των ηθοποιών. «Ξαφνικά έγιναν διάσημοι σε ένα επίπεδο που ποτέ δεν περίμεναν, και επιπλέον παραβιάστηκαν με τρόπο που δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν».
Σε μια συνέντευξη της το 2018 στον Guardian, η Χάσεϊ είπε: «Μου άρεσε που έπαιξα την Ιουλιέτα. Το μόνο μέρος που δεν μου άρεσε ήταν όλο το PR. Ήταν κουραστικό». Υποστήριξε επίσης ότι ο Τζεφιρέλι την αποκάλεσε "Boobs O'Mina" στο πλατό πριν ομολογήσει αργότερα ότι ήταν ο ανεκπλήρωτος έρωτας της ζωής του.

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα ήταν μια επιτυχία στο box office εκείνη την εποχή και έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας δύο για την καλύτερη φωτογραφία και την καλύτερη ενδυματολογία.
Η μήνυση έφτασε στην εκπνοή της προσωρινής αναστολής των παραγραφών της Καλιφόρνια για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδική ηλικία.
Την τελευταία εβδομάδα κατατέθηκε πλημμύρα άλλων μηνύσεων, πριν λήξει η προθεσμία στις 31 Δεκεμβρίου.
Η Paramount δεν έχει ακόμη απαντήσει στον ισχυρισμό των δύο ηθοποιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline