ΗΒ: Και επίσημα Βασίλισσα η Καμίλα – Η πρόσκληση για τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου

Η Καμίλα δεν είναι πλέον βασιλική σύζυγος αλλά Βασίλισσα σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση για τη τελετή στέψης του Καρόλου. Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τη τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου και της Βασίλισσας Καμίλα στις 6 Μαΐου στη Μεγάλη Βρετανία. Πριν από λίγη ώρα δόθηκε στη δημοσιότητα η επίσημη πρόσκληση της στέψης, η οποία θα σταλεί σε 2.000 επίσημα πρόσωπα σε όλο τον κόσμο, που θα αποτελέσουν την ημέρα εκείνη το εκκλησίασμα στο Αββαείο του Westminster που θα πραγματοποιηθεί η τελετή. Σε αυτή η Καμίλα δεν αναφέρεται ως βασιλική σύζυγος, Queen Consort δηλαδή, αλλά σκέτο βασίλισσα, Queen.

Η νέα αυτή αναβάθμιση του τίτλου της είναι ένα ακόμη βήμα στην αξιοσημείωτη μεταμόρφωση μιας γυναίκας που κάποτε την κατηγορούσαν ως το πρόσωπο που αποτέλεσε τον κύριο λόγο της κατάρρευσης του γάμου του Καρόλου με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Κάρολος και η Καμίλα γνωρίστηκαν πολύ πριν παντρευτεί την Νταϊάνα το 1981 και η σχέση τους συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του ταραχώδους γάμου του. Αυτό έκανε την Καμίλα αντικείμενο περιφρόνησης μεταξύ των πολλών θαυμαστών και μη της Νταϊάνα, που συσπειρώθηκαν γύρω από την πριγκίπισσα καθώς ο γάμος της κατέρρευσε.
Μπορεί να ξεκίνησε ως τρίτο πρόσωπο όμως κατέληξε να γίνει εκείνη η Βασίλισσα του ΗΒ.

Η πρόσκληση για τη στέψη σχεδιάστηκε από τον Andrew Jamieson. Είναι ζωγραφισμένη στο χέρι και θα εκτυπωθεί σε ανακυκλωμένο χαρτί, εναρμονισμένη με τις επιθυμίες του Βασιλιά, ο οποίος έχει αποδείξει την οικολογική του ευαισθησία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline