Στέψη Καρόλου: Ο χρυσοκέντητος αυτοκρατορικός μανδύας που θα φορέσει ο Κάρολος

Όταν ο βασιλιάς Κάρολος στεφθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου, θα φορέσει τα ίδια βασιλικά ρούχα που φόρεσε η μητέρα του, Ελισάβετ Β', για τη στέψη της το 1953. Καθώς ο κόσμος αναμένει να παρακολουθήσει τη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου Γ' στις 6 Μαΐου, πολλά βλέμματα είναι στραμμένα στο τι θα φοράει ο μονάρχης. Ο βασιλιάς με την οικολογική συνείδηση αποφάσισε να επαναχρησιμοποιήσει πολλά ιστορικά αντικείμενα τη μεγάλη μέρα, συμπεριλαμβανομένων μανδύων που είναι κυριολεκτικά φτιαγμένοι από χρυσό.

«Ο βασιλιάς αποφάσισε να επαναχρησιμοποιήσει κομμάτια από τη στέψη του παππού του, του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ', το 1937», εξήγησε στο CBS News η Caroline De Guitaut, Αναπληρώτρια Επιθεωρήτρια των Έργων Τέχνης του Βασιλιά.

vdfgr98Το ντύσιμο του βασιλιά για την ιστορική μέρα απαιτεί ακριβή προγραμματισμό, και αυτό σημαίνει ότι ήδη προετοιμάζουμε εντατικά τους δύο χρυσούς μανδύες που «δεν έχουν φορεθεί εδώ και 70 χρόνια».
Όταν ο βασιλιάς Κάρολος στεφθεί στο Αβαείο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου, θα φορέσει τα ίδια βασιλικά ρούχα που φόρεσε η μητέρα του, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β', για τη στέψη της το 1953.

Μια αστραφτερή, κεντημένη ρόμπα από χρυσό μετάξι, που ονομάζεται Supertunica, θα φορεθεί κάτω από τον Χρυσό Αυτοκρατορικό Μανδύα, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά για τον Βασιλιά Γεώργιο Δ' το 1821.
«Είναι υφαντό από ύφασμα χρυσού με χρυσό κέντημα σε σχέδιο που έχει ισχυρή παράδοση», εξήγησε η De Guitaut.

Ο μονάρχης ήταν αποφασισμένος να κάνει τη στέψη του όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη και για το λόγο αυτό και άλλα ιστορικά αντικείμενα έχουν επίσης «ξεσκονιστεί» και ετοιμαστεί για την περίσταση.

Ένα από αυτά είναι το γάντι της στέψης. Συγκεκριμένα, ο Κάρολος θα φορέσει το ίδιο γάντι στέψης που χρησιμοποίησε ο παππούς του πριν από σχεδόν έναν αιώνα. Η De Guitaut εξήγησε ότι το γάντι θα «τοποθετηθεί στο δεξί χέρι του βασιλιά κατά τη διάρκεια της τελετής» το Σάββατο.

Ο βασιλιάς θα επαναχρησιμοποιήσει επίσης τη ζώνη σπαθιών του παππού του, η οποία θα τοποθετηθεί γύρω από τη Supertunica.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline