Έρευνα: 7 στους 10 Αμερικάνους πιστεύουν στους αγγέλους και... ένας στους δυο στον σατανά!

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι... θεϊκά. Υπάρχουν άγγελοι γύρω μας; Κανείς δεν το ξέρει. Ωστόσο, όσον αφορά τους Αμερικάνους, οι επτά στους 10 το πιστεύουν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research. Από τα στοιχεία των δημοσκόπων προέκυψε πως το 69% των ανθρώπων σε όλη τη χώρα πιστεύουν ότι οι άγγελοι είναι αληθινοί, ενώ ο ίδιος αριθμός πιστεύει επίσης στον παράδεισο και το 72% πιστεύει στη δύναμη της προσευχής! Ο «Παντοδύναμος» εξακολουθεί να είναι παντοδύναμος, με το 79% των Αμερικανών να πιστεύουν στον Θεό ή σε μια ανώτερη δύναμη, και το 63% να πιστεύει ότι το κάρμα είναι πραγματικό.

«Οι άνθρωποι λαχταρούν για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους – πέρα από τη δική τους κατανόηση» είπε ο Jack Grogger, ιερέας των Los Angeles Angels και Anaheim Ducks.
Ο διάβολος, εν τω μεταξύ, μπορεί να... εργάζεται σκληρά, αλλά μόνο το 56% των ανθρώπων πιστεύουν ότι ο σατανάς υπάρχει.

Ακόμη λιγότεροι πιστεύουν στην αστρολογία ή τη μετενσάρκωση (34% το καθένα) ή ότι οι πνευματικές ενέργειες μπορούν να ριζωθούν σε πράγματα όπως φυτά, ποτάμια ή κρυστάλλους (42%).
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.680 ενήλικες από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, με δειγματοληπτικό σφάλμα 3,4%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline