Ένα μήνα μετά, λάβα εκρήγνυται από το ηφαίστειο στην Ισλανδία

Λάβα συνεχίζει να εκτινάσσεται από το ηφαίστειο που εξεράγη πριν ένα μήνα στην χερσόνησο Ρέικγιανες στην νοτιοδυτική Ισλανδία. Η έκρηξη αυτή ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μετά την αφύπνιση της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή τον Μάρτιο του 2021. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλείται στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ισλανδίας στις 9 Απριλίου, σύμφωνα με τα οποία περίπου 3,6 κυβικά μέτρα λάβας βγαίνουν από το ηφαίστειο ανά δευτερόλεπτο.

Η δραστηριότητα αυτή είναι παρόμοια με εκείνη της πρώτης έκρηξης στην περιοχή τον Μάρτιο του 2021, η οποία είχε διάρκεια έξι μηνών. Αντίθετα, άλλες εκρήξεις τους τελευταίους μήνες, είχαν διάρκεια μόλις λίγες μέρες.

Στην χερσόνησο Ρέικγιανες, πριν τον Μάρτιο του 2021, δεν είχε σημειωθεί ηφαιστειακή δραστηριότητα για οχτώ αιώνες. Οι ηφαιστειολόγοι θεωρούν ότι αυτή ήταν η αρχή μίας νέας εποχής σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline