Η ελληνική σαλάτα που αναδείχθηκε η καλύτερη του κόσμου (όχι, δεν είναι η χωριάτικη)

Αν καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία ονειρευόμαστε όλο και συχνότερα μια δροσερή σαλάτα, μια πολύ καλή ιδέα θα μας δώσει η παγκόσμια κατάταξη της πλατφόρμας Taste Atlas που χαρτογραφεί τη γαστρονομία παγκοσμίως, στην κορυφή της οποίας ποζάρει μια ελληνική συνταγή. Και όχι, τα πρωτεία στις «Εκατό κορυφαίες σαλάτες», όπως ονομάζεται η λίστα, δεν κρατά η χωριάτικη, όπως ίσως περιμένουμε, αλλά ο κρητικός ντάκος – στην παραδοσιακή εκδοχή του, με τη μυζήθρα, «αντί για τη φέτα με την οποία συνήθως σερβίρεται στα τουριστικά εστιατόρια» σύμφωνα με τον οδηγό.

Δεύτερη στην κατάταξη έρχεται μια πικάντικη σαλάτα από την Τυνησία που ονομάζεται Méchouia, από ψημμένα, χοντροκομμένα κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και σκόρδο, με ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κύμινο. «Συχνά συνοδεύεται από σφιχτά αυγά, ελιές ή τόνο» όπως εξηγεί ο οδηγός και σερβίρεται είτε σκέτη είτε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Πάντως ούτε οι οπαδοί της χωριάτικης σαλάτας (που διεθνώς αποκαλείται και ελληνική σαλάτα) θα απογοητευτούν, καθώς τη βρίσκουμε να ποζάρει στην τρίτη θέση της λίστας. «Όπως δείχνει το όνομά της, ήταν ένα πιάτο από την κουζίνα της υπαίθρου, στο οποίο οι αγρότες απλά έπαιρναν κάποια βασικά υλικά από το χωράφι και τα ανακάτευαν» γράφει ο οδηγός.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline