Τρίτη 11 Αυγούστου 2020  06:52:33

Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά του νέου κορωνοϊού κι αυτό παρά το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, καθιστώντας ανυπόφορη τη χρήση της μάσκας.

Η παγκόσμια έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με ΗΠΑ και Γερμανία να επιστρέφουν στα επίπεδα της έξαρσης της άνοιξης, ενώ μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την αναζωπύρωση των εστιών μετάδοσης σε χώρες όπως η Κίνα και η Ισπανία.

Καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας αυξάνονται, μόνο την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 121 νέους ασθενείς της Covid-19, ο Σωτήρης Τσιόδρας απευθύνθηκε και πάλι στον ελληνικό λαό με νεότερα δεδομένα για την εξέλιξη της νόσου στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Αττική αποτυπώνεται και στην πληρότητα των κλινικών COVID-19 που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Για την απόφαση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης δηλώνει:

Για τα νέα κρούσματα απειλητικά, που μπορεί να εξελιχθούν σε επικίνδυνα και τη γενικευμένη χρήση μάσκας μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, διευθυντής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο Πατρών.

Περισσότερα από 150 πιθανά εμβόλια δοκιμάζονται σε όλον τον κόσμο με στόχο να δοθεί στην ανθρωπότητα το ισχυρό όπλο που θα νικήσει τον φονικό ιό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε πως εάν χρειαστεί «θα ληφθούν έγκαιρα, νέα περιοριστικά μέτρα. Από τα πιο απλά μέχρι τοπικά lockdown». Αφορμή η μεγάλη, ελεύθερη, ανεξέλεγκτη σύναξη των οπαδών του Ολυμπιακού 7.000 ατόμων.

Αυξάνεται το ποσό συμψηφισμού των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης με το clawback στα 100 εκατ. ευρώ ανά έτος, από 50 εκατ. ευρώ.

Η εκδήλωση στο Όρος Ράσμορ συγκέντρωσε σύμφωνα με εκτιμήσεις 7.500 ανθρώπους, στους οποίους είχαν διατεθεί μάσκες αλλά οι περισσότεροι δεν τις φορούσαν.

Σελίδα 1 από 63
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline