Σάββατο 28 Μαρτίου 2020  22:49:38

Έχουμε πόλεμο σε πολλά μέτωπα, εξήγησε σε συνέντευξη της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για το μείζον πρόβλημα-μάστιγα της Υγείας από την κινέζικη γρίπη, που δοκιμάζει και τη χώρα μας.

Οι γιατροί, που έχουν χάσει έως τώρα την ζωή τους στην Ιταλία από τον νέο κορωνοϊό είναι πλέον 43. Οι δυο τελευταίοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα που ζούσαν στο Μπέργκαμο και στο Λέκο, πέθαναν την περασμένη νύχτα. Ο ιταλικός Τύπος συνεχίζει να υπογραμμίζει ότι πολλοί γιατροί δεν έχουν λάβει ακόμη τις κατάλληλες προστατευτικές μάσκες.

«Είμαστε ακόμη μέσα, αν όχι στην αρχή της μάχης με τον κορωνοϊό», δήλωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την ελπίδα ότι η κορύφωση-κλιμάκωση σε κρούσματα και νεκρούς δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Σε πλήρη εξέλιξη, αλλά στα αρχικά της στάδια σύμφωνα με τους ειδικούς, βρίσκεται η «μάχη» του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων με τον κορωνοϊό.

Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Υγείας γνωστοποιεί τις σχετικές προβληματικές περιπτώσεις. Υπενθυμίζει πως στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID-19 περιλαμβάνονται μόνο οι εξής περιπτώσεις και με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές:

Δραματική χειροτέρευση αναμένεται τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η αγωνία για τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορωνοϊού με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς παγκοσμίως και τα κρούσματα ολοένα και μεγαλώνει.

Τα 500 κινητά συνεργεία με έναν οδηγό και έναν νοσηλευτή, θα πραγματοποιούν 20 ελέγχους κατ' οίκον ανά βάρδια σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Σταδιακά από τα τέλη Μαρτίου.

Συνολικά 21 εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών τέθηκαν σε καραντίνα, στο σπίτι τους, καθώς γιατρός βρέθηκε θετικός στον ιό.

Σελίδα 1 από 58
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline