Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019  01:12:33

Αύξηση κατά 14% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Ο Γκίλμπερτ Β. Λεβίν, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής ερευνητής ενός πειράματος της NASA, που έστειλε δορυφόρους στον Άρη το 1976, δημοσίευσε ένα άρθρο στο Scientific American journal, την προηγούμενη Πέμπτη, στο οποίο ανέφερε ότι τα θετικά αποτελέσματα του πειράματος αποτελούσαν απόδειξη ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη.

Το στρες της μητέρας κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την ανάπτυξη και την υγεία του παιδιού, αλλά και το φύλο του. Μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι έγκυες που βιώνουν σωματικό και ψυχολογικό στρες, έχουν μικρότερες πιθανότητες να γεννήσουν αγόρι και μεγαλύτερη να γεννήσουν κορίτσι.

Στην ερώτηση σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για την υπόθεση NOVARTIS και γενικά των τιμών των φαρμάκων στην Ελλάδα και καταρχήν αν καλώς ή κακώς οι υπουργοί δεν ήταν στα υπουργικά έδρανα αλλά ήταν στην αίθουσα να μιλήσουν για το όλο θέμα, με την πλειοψηφία να λέει ότι αυτό ήταν μια θεσμική συμπεριφορά, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε: «Η παρούσα κυβέρνηση έχει αναλάβει μια πολύ συγκεκριμένη θέση έναντι στα ζητήματα που έχουν θεσμικό χαρακτήρα.

Δύο αμερικανοί ερευνητές, ο Γουίλιαμ Κέιλιν και ο Γκρέγκ Σεμέντσα, μαζί με τον γεννημένο στη Βρετανία, Πίτερ Ράτκλιφ, τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής 2019.

Μια νέα κατηγορία φαρμάκων, οι αναστολείς της PARP, που επί της ουσίας επιδιορθώνουν τις βλάβες στο DNA, και προς το παρόν έχουν ένδειξη για κακοήθεια ωοθήκης και προστάτη, οι νέα έρευνες και επιτεύγματα φαίνεται πως ανοίγουν νέους δρόμους στη θεραπεία του καρκίνου γενικότερα.

Η ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει αντίθεη με τη δημιουργία δομής φιλοξενίας προσφύγων στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Τις αρνητικές συνέπειες στην υγεία από την κατάχρηση των αντιβιοτικών, αλλά κι από την οδική συμπεριφορά κάποιων που οδηγεί σε τροχαία επισήμαναν ειδικοί ενόψει των 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Χειρουργικών Λοιμώξεων και 8oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου Τραύματος & Επείγουσας Χειρουργικής με θέμα: «Τραύμα – Λοίμωξη – Σήψη» που θα διεξαχθούν 3-6 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ανισότητες παρατηρούνται στην ιατρική φροντίδα που λαμβάνουν οι άντρες και οι γυναίκες όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια καρδιακή προσβολή, λόγω του ότι οι γυναίκες τείνουν να μην αναγνωρίζουν τα συμπτώματα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σελίδα 1 από 53