Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  11:28:49

Κοροναϊός: Διευκρινίσεις για τις προστατευτικές μάσκες – «Είναι λάθος να λέμε ότι τις βγάζουμε πριν και μετά το Πάσχα»

«Δεν υπάρχει λόγος για μια οριζόντια απαγόρευση με πρόστιμο και μια υποχρεωτικότητα που δεν συνάδει με την κοινή λογική και την εμπειρία που έχουμε όλοι αποκτήσει».

Διευκρινίσεις για την άρση της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας έδωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό.
«Κάθε φορά που μιλάμε για τη μάσκα υπάρχει μια παρανόηση. Το γεγονός ότι αίρεται η υποχρεωτικότητα δεν σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς δεν πρέπει να εκτιμά προσωπικά τον κίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά.

«Διαφορετικά θα φερθεί ο γιός μου που είναι 20 χρονών και διαφορετικά εγώ. Νομίζω ότι πλέον μετά από δύο χρόνια δεν χρειαζόμαστε κάποιον από πάνω να μας βάζει πρόστιμο κι ότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε που υπάρχει συγχρωτισμός και που πρέπει να βάλουμε μάσκα, αν έχω τον πατέρα μου ή την μητέρα μου μέσα στο σπίτι άρα θα πρέπει να προσέχω παραπάνω» συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχει λόγος για μια οριζόντια απαγόρευση με πρόστιμο και μια υποχρεωτικότητα που δεν συνάδει με την κοινή λογική και την εμπειρία που έχουμε όλοι αποκτήσει» κατέληξε και υπογράμμισε ότι είναι λάθος που λέγεται ότι «βγάζουμε τη μάσκα». «Δεν σταματάμε να φοράμε τη μάσκα. Αίρεται η υποχρεωτικότητα είναι τελείως διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Πού θα πρέπει να φοράμε
«Είναι αυτονόητο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα πλοία που θα ταξιδεύουμε όλο το καλοκαίρι είναι δυνατόν να μην φοράμε μάσκα; Ή στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στα σχολεία. Θα τα ορίσουμε με σαφήνεια αλλά αυτό είναι αυτονόητο» κατέληξε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline