Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024  11:31:39

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε Κάμαλα Χάρις, Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ο κατάλογος κυρώσεων, που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις και τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Απαγόρευση εισόδου στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, καθώς και σε ακόμη 28 Αμερικανούς αξιωματούχους, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, επέβαλε η Ρωσία.
Ο κατάλογος κυρώσεων, που δημοσίευσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.
Επιπλέον, στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων βρίσκονται η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.
«Σε αυτά τα πρόσωπα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία επ' αόριστον», υπογράμμισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στη ρωσική λίστα κυρώσεων συμπεριελήφθησαν και 61 Καναδοί αξιωματούχοι και δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, διότι σύμφωνα με τη Μόσχα υποστήριξαν τη «ρωσοφοβική» στάση της καναδικής κυβέρνησης.

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ στέλνουν drones και βαρύ πυροβολικό – Μπλόκο σε ρωσικά πλοία
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε διάγγελμα του για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν επιπλέον 800 εκατ. δολάρια. Αυτό το νέο πακέτο περιλαμβάνει βαρύ πυροβολικό και drones.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσική οντότητα δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζεται σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να έχει πρόσβαση στις ακτές μας».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline